POREČ: Počela je nova školska godina, u klupama čak 160 prvašića

POREČ: Počela je nova školska godina, u klupama čak 160 prvašića

2023-09-04

Poreč, 04.09.2023.   Školske klupe dočekale su čak 160 prvašića u Osnovnoj školi Poreč i Područnoj školi Žbandaj, Osnovnoj školi Finida i Područnoj školi Nova Vas, te u Talijanskoj osnovnoj školi „Bernardo Parentin“. Dobrodošlicu njima i roditeljima na uvodnim svečanostima danas su zaželjele ravnateljica OŠ Poreč Marija Mufić Santin, ravnateljica OŠ Finida Anita Sijerković Radin, ravnateljica TOŠ Bernardo Parentin Ester Zarli te gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i njegov zamjenik Ugo Musizza.

- Dragi prvašići, ne brinite se, škola je super. Imat ćete puno prilika za učenje, druženje i stvaranje uspomena. Učite, smijte se, i ne zaboravite - budite najbolji što možete biti, a sve će biti u redu.

Roditelji, zahvaljujem vam na podršci koju pružate svojoj djeci. Vaša podrška i ljubav neprocjenjivi su darovi koje im dajete, a vaša uloga u njihovom obrazovanju je jako važna., rekao je porečki gradonačelnik, naglasivši kako roditelji djecu ostavljaju u sigurnim rukama kolektiva škola te njihovih učiteljica i učitelja koji s njima predano rade i pripremaju ih za izazove koji su pred njima.

 

Uzbuđenim prvašićima prigodni program priredili su učenici starijih generacija, nakon čega je izvršena prozivka, zajedničko slikanje, te odlazak s učiteljicama u razred. Učiteljice su im ove godine u Novoj Vasi Sandra Labinac Bilić, u Žbandaju Nadija Kos, u TOŠ „Bernardo Parentin“ Iva Debeljuh, u OŠ Poreč Danijela Zornada Cvek, Marija Matasović i Klaudija Kovačić, dok su u OŠ Finida učiteljice prvih razreda Emira Mujakić, Senka Rukavina i Daniela Jovašević.

 

Uz prvašiće, na nastavu u osnovne škole na području Poreča krenulo je više od 1300 učenika, a dio djece koja živi na području Poreča polazi nastavu i u Sv. Lovreču i Tar-Vabrigi, što potvrđuje činjenicu da je Poreč sredina u kojoj živi puno djece i čija je demografska slika pozitivan primjer.

IN ITALIANO...