Croatia Match Cup 25. - 28.05.2017.

Croatia Match Cup 25. - 28.05.2017.

Događanja
2017-05-15

Mjesto: POREč-PARENZO (Uvala Peškera)

 

Jedriličarsko natjecanje u klasi katamarana Croatia Match Cup u Poreč dovodi jedno od najprestižnijih svjetskih jedriličarskih natjecanja World Match Racing Tour, te vrhunske zabavne i eno-gastronomske sadržaje. Od svoga početka 1999. godine WMRT je jedna od vodećih svjetskih regata koja okuplja najbolje svjetske jedriličare i olimpijske pobjednike. Dinamične i neizvjesne taktičke borbe dva plovila odvijaju se u blizini obale pa ih publika može neposredno pratiti, što je u konačnici vrhunski sportski show i za gledatelje na lokaciji i za one koji globalno prate live prijenose i analize.

U srpnju 2015. godine švedska tvrtka Aston Harald AB postala vlasnik World Match Racing Toura te je u regatu uvela katamarane visokih voznih performansi. Uvođenje katamarana M32 za World Match Racing Tour bilo je prekretnica koja ga je podigla na novu razinu. Pošto se počelo jedriti u identičnim plovilima, a u fokus su stavljeni timski rad te vještine i spretnost posada, ishodi dvoboja katamarana M32 postali su krajnje neizvjesni. Tijekom 2017. godine regate World Match Racing Toura odvijat će se u globalno prepoznatljivim turističkim destinacijama, kao što su Perth, Long Beach ili pak Miami Beach, na tri kontinenta. Dvadeset najboljih posada jedrit će u finalu WMRT-a u švedskom Marstrandu, za nagradu od milijun dolara. Kako bi se zadovoljila očekivanja najzahtjevnijih gostiju, uzbuđenje jedriličarske Formule 1 u Poreču nadopunit će vrhunski zabavni sadržaji i ekskluzivna gourmet ponuda. Na programu su koncerti Željka Joksimovića, Zabranjenog pušenja i drugih. 

Uz nezaboravan pogled na jureće katamarane posjetiteljima će se u uvali Peškera ponuditi najbolja hrvatska vina i ukusni zalogaji regionalnih posebnosti Hrvatske. 

Više na http://www.croatiamatchcup.hr/

IN ITALIANO...