POREČ: i ove godine velik interes za čak 50 izlagača na Sajmu karijera

POREČ: i ove godine velik interes za čak 50 izlagača na Sajmu karijera

2023-11-15

Rekordan broj izlagača, njih 50 sa javnih i privatnih visokih učilišta, veleučilišta, sveučilišta, poslodavaca i agencija za studij u inozemstvu iz Hrvatske, Slovenije i Italije, predstavili su se danas na 2. izdanju Sajma karijera, koji su u dvorani Žatika zajednički organizirali Grad Poreč-Parenzo, Srednja škola Mate Balote Poreč, Turističko ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč, Klub za mlade Poreč-Club per i giovani Parenzo i Savjet mladih Grada Poreča-Parenzo. Hodnici i dvorane u Žatici bili su ispunjeni učenicima-maturantima koji su obilazili izlagače, a tijekom dana najavljen je i dolazak učenika srednjih škola i iz ostalih istarskih gradova.

Kako su naglasili govornici na otvorenju sajma, ravnateljica TUŠ Anton Štifanić Tatjana Gulić Pisarević koja je pozdravila u ime obje porečke srednje škole, zahvaljujući suradnji s Gradom, sajam je ove je i godine nakon lanjske uspješne premijere potvrdio da je pogođena manifestacija, što je pokazao i rekordan odaziv izlagača. Obraćajući se učenicima naglasila je važnost da današnji sajam iskoriste na pravi način za pravi odabir svoje budućnosti.

Sajam karijera je manifestacija namijenjena učenicima-maturantima s područja Poreštine i cijele Istre, a cilj je informirati učenike-maturante i ostale učenike srednjih škola o mogućnostima nastavka školovanja na visokoškolskim učilištima u Hrvatskoj i izvan nje.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić rekao je kako ga posebno veseli što je Sajam nastao na inicijativu učenika porečkih škola i mladih, te što im Grad na ovaj način može pružiti mogućnost da na jednom mjestu dobiju potrebne informacije o upisu na učilišta i sveučilišta.

Podsjetimo, ideja o organizaciji ovakve manifestacije nastala kao odgovor na provedeno istraživanje o potrebama, problemima i interesima porečkih mladih, koje je provedeno prilikom izrade strateškog dokumenta „Lokalnog programa za mlade Grada Poreča-Parenzo“ . Učenici su posebno istaknuli potrebu dobivanja potpunih informacija na jednom mjestu o mogućnostima nastavka školovanja i odabira zanimanja, pa je ovo idealna prilika da u svom gradu to i dobiju.