Grad Poreč poduzetnicima daje potpore za nabavu urbane opreme

Grad Poreč poduzetnicima daje potpore za nabavu urbane opreme

2023-11-14Grad Poreč-Parenzo raspisao je Javni poziv za dodjelu potpore za postavljanje elemenata urbane opreme u starogradskoj jezgri.

Ova je potpora u iznosu od 1.000,00 eura podrška je gospodarstvu i namijenjena je obrtima i trgovačkim društvima (malim i srednjim) koji posluju u starogradskoj jezgri Poreča i obveznici su primjene Odluke o urbanoj opremi starogradske jezgre Grada Poreča-Parenzo (Službeni glasnik Grada Poreča-Parenzo broj 10/20 i 18/20). Bespovratna se potpora dodjeljuje za postavljanje komada elemenata urbane opreme poput tende, natpisa, reklame, rasvjete izloga, video nadzora, terase, stalka i jelovnika, klima i slično, u skladu s rješenjem Konzervatorskog odjela u Puli.
Rok za podnošenje prijave je 31. prosinca 2023. godine.

Podsjetimo, Grad Poreč-Parenzo redovito pomaže poduzetnicima kroz dodjelu raznih potpora, a riječ je o potporama koje se već duži niz godina dodjeljuju i koje se svake godine prilagođavaju potrebama malih obrtnika i poduzetnika. Sve veći broj korisnika i sve veći iznosi potpora pokazuju da je riječ o dobro „pogođenim“ mjerama. Tako poduzetnici imaju na raspolaganju mjere pomoći kao što su sufinanciranje kamatne stope u okviru kreditne linije za poduzetnike, vaučere za besplatno korištenje 3D tehnologije, korištenje Poduzetničkog inkubatora Poreč za početnike, mentoriranje poduzetnika i potencijalnih poduzetnika, a u tijeku je još Javni poziv za dodjelu potpora za poduzetnike kroz osam mjera za koji se može prijaviti do 1. prosinca – više na linku