Posjet veleposlanika Kuvajta Gradu Poreču

Posjet veleposlanika Kuvajta Gradu Poreču

Novosti
2009-06-09

Visoki gost, veleposlanik države Kuvajt u RH, NJE.E. Abdulaziz Abdullah Al-Duaijau, 08. lipnja u poslijepodnevnim satima posjetio je Poreč. Dočekali su ga gradonačelnik grada Poreča Edi Štifanić i pročelnik upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damir Hrvatin.

Veleposlanika Kuvajta upoznalo se sa projektom Peškera. Veleposlanik je naglasio kako je impresioniran projektom Peškera pa će gospodarstvenicima i institucijama u Kuvajtu skrenuti pozornost na projekt i mogućnosti njena razvoja.

Voditeljica Odjela za turizam i rekreaciju, sektora za podršku ulagačima pri agenciji za promicanje izvoza i ulaganja Josipa Jukić-Gilja i attache' pri Ministarstvu Vanjskih poslova i europskih integracija, odjela za Afriku i Srednji Istok Ivan Divić bili su u pratnji uvaženog gosta iz Kuvajta.

Primarni razlog posjeta veleposlanika bio je prijem za diplomatski zbor kod predsjednika Stjepana Mesića na Brijunima od 05. do 07. lipnja.

Nakon prijema veleposlanik države Kuvajt u RH, NJE.E. Abdulaziz Abdullah Al-Duaijau, je u pratnji vodiča obišao povijesnu jezgru grada, nezaobilaznu Baziliku, peterokutnu kulu, Romaničku kuću, te pun lijepih utisaka otišao za Rijeku.