Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Uredi podatke

Kandidirani projekti

Projekt „PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA“

- Fond/natječaj: Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1

- Prijava projekta: 15.6.2018

- Kratki opis projekta: Projektom PSP- psihosocijalna podrška za aktivno i zdravo starenje šire se i unaprjeđuju socijalne usluge u zajednici kojima se povećava socijalna uključenost starijih u društvo te unaprjeđenje kvalitete života članova obitelji koji skrbe o ovisnom članu uspostavom savjetovališta za starije i članove obitelji i grupnih okupacionih sadržaja za starije koji manifestiraju rane znakove demencije. Edukacijama u okviru projekta jačaju se stručna znanja i vještine čime se osnažuju kapaciteti stručnjaka a za promociju i unaprjeđenje usluga i zdravog života provodit će se javna kampanja.

Intenzitet sufinanciranja: 100 %

- Ukupna vrijednost projekta: 865.777,00 kn

Promocija ribarske tradicije Poreča – Opremanje centra za posjetitelje „La mula de Parenzo“

- Fond/natječaj: Natječaj za provedbu Mjere 7. iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR-a “Istarski švoj”,  pod nazivom “Promicanje ribarstvene, akvakulturne i pomorske baštine”

- Prijava projekta: 20.4.2020.

- Kratki opis projekta: U svrhu promocije i podizanja svijesti o ribarstvenoj, akvakulturnoj, pomorskoj i kulturnoj baštini, Grad Poreč-Parenzo ima namjeru prenamijeniti postojeći poslovni prostor koji nije u uporabi i opremiti ga kako bi oživio u sasvim novom ruhu, dodjeljujući mu funkciju centra za posjetitelje. Ovaj centar za posjetitelje bit će posveta korijenima porečke privrede koji leže upravo u ribarstvu.  Koristeći nove tehnologije poput virtualne stvarnosti, centar će posjetiteljima dočarati život na prijelazu stoljeća s naglaskom na Poreč kao ribarsko mjesto, u kojemu se trgovina i cjelokupni razvoj ponajviše duguju povezanošću sa svijetom morskim putem. Kao lajtmotiv koncepta poslužit će poznata pučka pjesma „La mula de Parenzo“ koja pruža kontekst onodobnog Poreča, njegovog ribarstva i privrede.

Intenzitet sufinanciranja: 100 %

- Ukupna vrijednost projekta: 722.000,00 kn

ZAIGRAJ PROTIV KORUPCIJE

- Fond/natječaj: Suradnja organizacija civilnoga društva i lokalnih vlasti na prevenciji korupcije i sukoba interesa u provedbi javnih politika, Europski socijalni fond / Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali

- Prijava projekta: 23.6.2020.

- Kratki opis projekta: Suradnjom organizacije civilnog društva, SZGP i tijela lokalne samouprave, Grada Poreča, te sportskih klubova iz Istarske županije,  ojačati će kapaciteti sportskih klubova i sportskih organizacija u cilju transparentnog izvještavanja o dodijeljenim novčanim sredstvima, transparentnom objavljivanju podataka o aktivnostima klubova i sportskih organizacija. Istovremeno će se i tijela lokalne samouprave aktivnije se uključiti u projektne aktivnosti i time omogućiti kvalitetniju suradnju sa sportskim udrugama. Po prvi puta će, u Hrvatskoj, neka sportska udruga  organizirati konferenciju o problemu korupcije i transparentnog rada sportskih udruga i sportskih organizacija. Inovativan dio je i otvaranje besplatnog savjetovališta vezano uz korupciju u sportu, te uska suradnja sa medijima.

Intenzitet sufinanciranja: 100 %

- Ukupna vrijednost projekta: 1.394.759,68 kn

SCCALE 203050

- Fond/natječaj: Horizon2020

- Prijava projekta: 09.09.2020.

- Kratki opis projekta: Cilj SCCALE 203050 (Održiva kolektivna akcija građana za lokalnu Europu) je povećati rast energetskih zajednica diljem Europe u područjima energetske učinkovitosti, proizvodnje obnovljivih izvora energije, daljinskog grijanja, naročito u kućanstvima i nestambenim zgradama. Nadovezujući se na iskustvo zadružnog pokreta i širokog spektra uključenih gradova i općina, projektom će se uspostaviti najmanje 25 energetskih zajednica i izravno podržati replikacija SCCALE metode u dodatne 34 zajednice.

Za Grad Poreč-Parenzo kao projektnog partnera projekt podrazumijeva stvaranje lokalne energetske zajednice i razvoj inovativnog i održivog modela financiranja za primjenu mjera energetske učinkovitosti i OIE za zgrade kulturne baštine. Lokalna energetska zajednica bit će postavljena kao sastavni dio lokalnog partnerstva i kolektivnog djelovanja na provedbi navedenih mjera na području Grada Poreča. Razvijeni model testirao bi se i usavršio kroz implementaciju mjera energetske učinkovitosti i krovnih fotonaponskih sustava na DV Radost II u vidu pilot područja.

Intenzitet sufinanciranja: 100 %

- Ukupna vrijednost projekta: 1.999.166,50 EUR

Analiza stanja i mogućnosti razvoja poljoprivrede na području Grada Poreča-Parenzo

- Fond/natječaj: Poziv za podnošenje prijedloga aktivnosti u provedbi Akcijskog plana Mreže za ruralni razvoj 2014. – 2020.

- Prijava projekta: 09.09.2020.

- Kratki opis projekta: Izrada dokumenta Analiza stanja i mogućnosti razvoja poljoprivrede na području Grada Poreča-Parenzo u cilju razvoja poljoprivredne proizvodnje, povećavanja zaposlenosti na imanjima, kvalitetne domaće proizvodnje.

Intenzitet sufinanciranja: 100 %

- Ukupna vrijednost projekta: 67.500,00 kn

Community led solarization of public buildings within the Town of Poreč–Parenzo area

- Fond/natječaj: The European City Facility (EUCF) first call for applications

- Prijava projekta: 02.10.2020.

- Kratki opis projekta: Cilj European City Facility (EUCF) inicijative je stvaranje mreže investicijskih projekata energetski održivog razvoja u gradovima i općinama zemalja širom Europe. Projekt bi obuhvatio:

• Mapiranje, procjena i rangiranje solarnog potencijala raspoloživih zgrada prema različitim dogovorenim kriterijima (JPP, godišnje uštede, …),

• Razvoj investicijskog koncepta za postavljanje i korištenje solara na javnim zgradama, obrada više opcija financiranja (građani, samostalno, mješovito, krovovi u najam, …),

• Posebna obrada mogućnosti i koncepata za zgrade sa statusom kulturnog dobra,

• Hodogrami za procese postavljanja i priključenja fotonaponskih elektrana za sve predložene opcije.

Intenzitet sufinanciranja: 100 %

- Ukupna vrijednost projekta: 60.000,00 EUR

Bridging the digital divide

- Fond/natječaj: Erasmus+ KA226 - Partnerships for Digital Education Readiness

- Prijava projekta: 28.10.2020.

- Kratki opis projekta: Projekt napisan i prijavljen u ime TOŠ Antona Štifanića Poreč u cilju razvoja kompetencija digitalnog građanstva. Pandemija Covid-19 i masovne karantene potaknule su šire korištenje digitalne tehnologije i društvenih platformi. Što se tiče školskih zajednica, karantene i Covid također su stvorili potrebu da učitelji i učenici postanu digitalno kompetentni u internetskim i kombiniranim okruženjima poučavanja i učenja. Međutim, to je također dovelo do sve veće zabrinutosti učitelja i roditelja o pravilnom rukovanju takvim digitalnim alatima i društvenim mrežama. Stoga stjecanje digitalne kompetencije podrazumijeva, prije svega, stjecanje kompetencije digitalnog građanstva. Pravilna upotreba digitalnih tehnologija izravno je povezana s digitalnom i društvenom odgovornošću. Ovaj projekt ima za cilj transformiranje naših tinejdžera u digitalno kompetentne korisnike u internetskim i mješovitim okruženjima poučavanja i učenja, a istovremeno u pozitivne influensere i motivatore što se tiče digitalnog građanstva. Kroz ovaj projekt želimo ih osnažiti da postanu odgovorni korisnici širokog spektra ICT alata, što je ključna transverzalna vještina kako bi se učilo, stvaralo i živjelo u svijetu koji se brzo mijenja.

Intenzitet sufinanciranja: 100 %

- Ukupna vrijednost projekta: 126.652,00 EUR

Through EU project to digital society

- Fond/natječaj: Erasmus+ KA226 - Partnerships for Digital Education Readiness

- Prijava projekta: 29.10.2020.

- Kratki opis projekta: Cilj projekta je implementacija neformalne edukacije kojim će se povećati digitalna pismenost osoba s niskom razinom znanja. Targetirana skupina su predstavnici nevladinih udruga iz partnerskihi zemalja, odnosno sportske i kulturne udruge, udruge civilnog društva ili fizičke osobe koje iskažu interes.

Intenzitet sufinanciranja: 100 %

- Ukupna vrijednost projekta: 204.380,00 EUR

Open data to foster economy and prevent depopulation of regional centers in Croatia

- Fond/natječaj: TELECOM CALLS FOR PROPOSALS 2020; CEF-TC-2020-2 – Public Open Data

- Prijava projekta: 05.11.2020.

- Kratki opis projekta: Ciljevi projekta su stvaranje socio-ekonomskih koristi, zaštita okoliša i stvaranje inovativnih elektroničkih usluga u cilju razvoja lokalnih zajednica korištenjem otvorenih podataka iz javnih registara. Aktivnosti: Razvoj i primjena komponenata gradske platforme otvorenih podataka kao baze za generiranje, objavljivanje i ponovnu upotrebu otvorenih podataka; Integracija i objavljivanje skupova statičkih podataka na platformi City Open Data; Integracija podataka u stvarnom vremenu s platformom City Open Data.

Intenzitet sufinanciranja: 75 %

- Ukupna vrijednost projekta: 272.417,00 EUR