Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Nikola Tesla EV Rally 01.06.2017. Poreč

Nikola Tesla EV Rally 01.06.2017. Poreč

Nikola Tesla EV Rally 01.06.2017. Poreč Nikola Tesla EV Rally 01.06.2017. Poreč Nikola Tesla EV Rally 01.06.2017. Poreč

Više od 60 ekipa svojim će atraktivnim električnim vozilima u četvrtak, 1. lipnja 2017. posjetiti Poreč u sklopu četvrtog međunarodnog relija električnih automobila „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017“.  Najljepši i najtiši reli na svijetu, kako ga sudionici vole nazvati, starta tradicionalno u Istri 31. svibnja i trajat će sve do 7. lipnja s završnicom u Zagrebu.

Službeno otvaranje relija održat će se 1. lipnja s početkom u 14.15 sati na Trgu slobode u Poreču, a u sklopu programa koji će trajati sve do večernjih sati održat će se i izložba električnih vozila, zabavni program, te ispit spretnosti na Velikom gradskom parkiralištu kraj punionice za električna vozila. Punionicu godišnje koristi stotinjak vozila, a  ovoj inicijativi pridružile su se i hotelske kuće otvaranjem istih u sklopu svojih objekata, te danas na području Grada Poreča - Parenzo imamo sveukupno četiri punionice za električna vozila. 

„Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017.“  kroz osam dana vožnje rutom dugom 1300 km kroz predivne krajolike vodi preko pet otoka i šest nacionalnih parkova, uz mnoštvo atrakcija na ruti koja je i službena “Zelena električna magistrala” s punionicama za električne automobile. Timovi e-vozila, najvećim dijelom su to vozači Tesla vozila iz cijeloga svijeta, sve redom poduzetnici novog kova, inženjeri su i vodeći ljudi u svojim životnim i radnim sredinama, zaljubljenici u prirodu, kvalitetnu organsku hranu i proizvode, a svoja iskustva prenose na Tesla forumima.  

Sudionici relija dolaze iz Njemačke, Austrije, Ujedinjenih Emirata, Norveške, Belgije, SAD-a, Finske, Francuske, Belgije, Švicarske i Slovenije, a u svojoj električnoj avanturi nakon službenog otvaranja u Poreču obići će i Rovinj, Hum, Kringu, Beram, Vodnjan, Pulu, Brijune, Opatiju, Senj, Krk, Cres, Lošinj, Pag, Paklenicu, Zadar, Šibenik, NP Krka, Vransko Jezero, Split, rodno mjesto Nikole Tesle Smiljan, NP Plitvička Jezera i Zagreb.  

Grad Poreč – Parenzo osim što je ponosan domaćin i partner već četvrtu godinu za redom Nikola Tesla EV Rallyu Croatia, podržava i sve inicijative vezano za obnovljive izvore energije i e-mobilnost, u sklopu čega je proteklih nekoliko godina u potpunosti energetski obnovio osnovnu školu u Velom Maju, sufinancirao energetsku obnovu obiteljskih kuća, pomagao stambenim zgradama u realizaciji energetske obnove, postavio solarne kolektore na osam objekata javne namjene, te postavio dvije solarne klupe na Gradskom kupalištu čime nastavlja poticati zelene inovacije. Ovo zalaganje je prepoznala je i svjetska organizacija Greenpeace, pohvalivši porečke programe i aktivnosti u tom segmentu.  

U nastavku se nalazi program događanja za Poreč 01. lipnja 2017.

14:15- dolazak vozila na električni pogon na Trg Slobode (60-ak komada)

14:30 - obraćanje voditelja programa, najava događanja na području Grada

14:45-16.00- izložba vozila na Trgu Slobode uz hostese i muziku

17.00 - 17:15 - odlazak vozila s trga Slobode, te okupljanje istih na Velikom gradskom parkiralištu

17:30 - 18.45 - ispit spretnosti na Velikom gradskom parkiralištu

19:00 -  19.15  - povratak vozila na Trg Slobode i početak službenog programa

19.20 -19.30    - obraćanje organizatora - pozdravna riječ Gradonačelnika Grada Poreča - Parenzo

                       - proglašenje pobjednika ispita spretnosti - čestitka Gradonačelnika Grada   Poreča - Parenzo

                       - akreditacija sudionika relija, dijeljenje startnih brojeva  (sudionicima ih uz organizatora uručuje Gradonačelnik Grada Poreča)

                       - završetak službenog programa 20:00

                       - odlazak vozila s Trga Slobode 

IN ITALIANO...