Predstava "Kako život"

Predstava "Kako život"

Događanja
2016-11-28

Zimska kazališna sezona u Učilištu nastavlja se  1. prosinca 2016., kad je na rasporedu predstava “Kako život” Kazališta Moruzgva.

Riječ je o novoj predstavi koja je svoju premijeru u Lisinskom doživjela prije nešto više od mjesec dana, i kojom se u Kazalištu Moruzgva iznimno ponose. Prvaci hrvatskog glumišta, Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić, u alternaciji s Ecijom Ojdanić, donose prikaz smiješnih i tužnih strana života u staračkom domu u režiji Ivana Lea Leme.
Predstava “Kako život” temelji se na opsežnom istraživanju spisateljice Nine Mitrović te brojnim intervjuima koje je provela s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike. Društveni odnosi u staračkom domu tako su u predstavi prikazani u svoj svojoj kompleksnosti - mjesto je to gdje se i svađa i voli i tulumari i… živi. No, miran život jednog staračkog doma uzburkat će njegov novi stanovnik Andrija Kekez. On ne poštuje pravila, zna sa ženama, uživa u životu, a iz situacije će se izroditi i pravi ljubavni trokut.
Predstava “Kako život” može se pogledati u četvrtak, 1. prosinca 2016., u POU Poreč, a ulaznice se mogu rezervirati na mail: rezervacije@poup.hr