6. PorečDox, 7.-12.11.

6. PorečDox, 7.-12.11.

Događanja
2016-10-24

Međunarodni festival dokumentarnog filma Poreč Dox i ove godine u Poreč dovodi najnovija filmska ostvarenja domaće i strane produkcije. U kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta od 7. do 12. studenog 2016., na programu će se naći dvadesetak dokumentaraca. Osim raznovrsnog filmskog programa u kojemu će zaista svatko pronaći nešto za sebe, posjetitelje čekaju druženja s filmašima, izložba fotografija, after partyji u caffe baru Corner i koncert Elementala posljednjeg dana festivala.

Đelo Hadžiselimović u ulozi moderatora otvorit će 6. Poreč Dox, ali i predstaviti neke  zanimljive goste narednih dana festivala. Mirjana Hrga Poreču će predstaviti svoj redateljski prvijenac “Prvi put”, a od najavljenih gostiju ističu se i Robert Zuber s filmom “Kandidat” te Mladen Vušurović, direktor Beldocsa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma iz Beograda. Dox prati i izložba fotografija Borka Vukosava “Grad” koja će u Maloj Galeriji POU-a ostati otvorena do 19. studenog.

Iz filmskog dijela programa valja izdvojiti hrvatsku premijeru filma “Kako postati Zlatan” o odrastanju i karijeri Zlatana Ibrahimovića, kao i dokumentarce o Kurtu Cobainu i Marlonu Brandu. Od domaćih filmova u programu su HRT-ov dokumentarac “Zašto dama sjedi sama” i “Osvjetljivač zvuka” Mladena Ćapina te već spomenuti Hrgin “Prvi put” i Zuberov “Kandidat”. Na 6. Poreč Doxu prikazat će se i dva nagrađena dokumentarca 14. Liburnia Film Festivala “Kratki obiteljski film” i “Turizam!”. Iz autorskog ciklusa “Tornaj se doma” / “Torna casa” bit će prikazan film Gorana Škofića “Na plaži”.

U suradnji s Umjetničkom akademijom Sveučilišta u Novoj Gorici (SLO), Pučko otvoreno učilište pripremilo je i vikend radionice produkcije filma na temu “Na filmu ribari - riba na filmu”. Na festivalu će biti prikazani radovi polaznika radionice pod vodstvom Petera Purga sa Sveučilišta u Novoj Gorici. Temu ribarstva upotpunit će i prezentacija pilot projekta “More od malih nogu” kojim LAGUR “Istarski švoj” nastoji u školsku prehranu uvesti više proizvoda od ribe.

Organizator najmlađeg i najurbanijeg porečkog festivala je Pučko otvoreno učilište pod pokroviteljstvom HAVC-a, Istarske županije i Grada Poreča. Partneri 6. Poreč Doxa su Umjetnička akademija Sveučilišta u Novoj Gorici, Istarska kuturna agencija i caffe bar Corner. 
Više informacija dostupno je na Facebook stranici Poreč Dox.

Promotivni video 6. Poreč Doxa: https://www.youtube.com/watch?v=6QPQqeeRKGU

IN ITALIANO...