Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Baderna obilježila blagdan zaštitnice Svete Marije Male svečanom misom, glazbom i pješačenjem uz pljočkanje

Baderna obilježila blagdan zaštitnice Svete Marije Male svečanom misom, glazbom i pješačenjem uz pljočkanje Baderna obilježila blagdan zaštitnice Svete Marije Male svečanom misom, glazbom i pješačenjem uz pljočkanje Baderna obilježila blagdan zaštitnice Svete Marije Male svečanom misom, glazbom i pješačenjem uz pljočkanje Baderna obilježila blagdan zaštitnice Svete Marije Male svečanom misom, glazbom i pješačenjem uz pljočkanje Baderna obilježila blagdan zaštitnice Svete Marije Male svečanom misom, glazbom i pješačenjem uz pljočkanje
Raznim programima Mjesni odbor Baderna i mještani protekli su vikend obilježili blagdan nebeske zaštitnice ovog porečkog naselja, Svete Marije Male. Na sam dan svetice, 8. rujna održana je svečana sveta misa koju je predvodio vlč. Ilija Jakovljević. Programi su se nastavili i navečer uz koncert Tu i tamo benda i DJ Krize.

U nedjelju je održano obiteljsko pješačenje trasom od osam kilometara putevima oko Baderne, a jedna od stanica bio je i Rušnjak gdje su se šetači družili s članovima Pljočkarske udruge Grota iz Tinjana. Pljočkari su na Rušnjaku povodom blagdana održali školu pljočkanja, pa su tako i šetače, pogotovo one mlađe upoznali s ovom tradicijom, te im pripremili suvenire. Ujedno je najavljena prezentacija pljočkanja za djecu u sklopu radionica Djeci našeg malog mjesta u Baderni.
Nakon pješačenja sve čekala okrijepa na igralištu u Baderni, a sljedeće pješačenje u ovom mjesnom odboru najavljuju već idućeg mjeseca.
Organizator proslave bio je Mjesni odbor Baderna, uz potporu Grada Poreča – Parenzo.

IN ITALIANO