Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Održan 22. Porečki Delfin, najveći plivački maraton na Jadranu

Održan 22. Porečki Delfin, najveći plivački maraton na Jadranu Održan 22. Porečki Delfin, najveći plivački maraton na Jadranu Održan 22. Porečki Delfin, najveći plivački maraton na Jadranu Održan 22. Porečki Delfin, najveći plivački maraton na Jadranu Održan 22. Porečki Delfin, najveći plivački maraton na Jadranu Održan 22. Porečki Delfin, najveći plivački maraton na Jadranu Održan 22. Porečki Delfin, najveći plivački maraton na Jadranu Održan 22. Porečki Delfin, najveći plivački maraton na Jadranu Održan 22. Porečki Delfin, najveći plivački maraton na Jadranu Održan 22. Porečki Delfin, najveći plivački maraton na Jadranu Održan 22. Porečki Delfin, najveći plivački maraton na Jadranu Održan 22. Porečki Delfin, najveći plivački maraton na Jadranu Održan 22. Porečki Delfin, najveći plivački maraton na Jadranu Održan 22. Porečki Delfin, najveći plivački maraton na Jadranu

Poreč, 03.09.2023.   U organizaciji Sportske zajednice Grada Poreča, a uz potporu Valamar Riviere, Grada Poreča-Parenzo i Turističke zajednice Grada Poreča, u subotu 2. rujna održano je 22. izdanje najvećeg i najzabavnijeg plivačkog maratona na Jadranu, Porečkog Delfina.

Riječ je o mnogima omiljenom događanju koje spaja sport i pozitivno ozračje, nudi pregršt sadržaja za cijelu obitelj te okuplja plivače i ljubitelje morskih aktivnosti svih dobnih skupina. Na ovogodišnjem izdanju za jednu od tri plivačke dionice odlučilo se skoro 1.100 sudionika među kojima je najmlađa plivačica imala samo 4, a najstarija čak 89 godina. Najbrojniji su i ove godine bili gosti iz Mađarske, zahvaljujući suradnji s mađarskim gradom Siofokom, s kojim je Poreč pobratimljen. Uz njih, svoje rekorde na maratonu su već tradicionalno obarali i brojni rekreativni plivači iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke i Slovenije. Primijetili smo povećan broj gostiju iz Slovačke, Rumunjske i SAD-a, a nije izostao ni velik interes Porečana.

 

Trasu od 1.500 metara za brončanu medalju isplivalo je 33% sudionika. Najbrži među njima bio je predstavnik Austrije kojem je za tu udaljenost trebalo 24 minute i 32 sekunde. Među ženama, ovu dionicu je najbrže isplivala predstavnica Italije, za 28 minuta i 27 sekundi.

Za plivanje na 3.000 metara i srebrnu medalju odlučilo se 16% plivača. Najbrži među njima bio je predstavnik Hrvatske koji je ostvario vrijeme od 45 minuta i 13 sekundi, dok je najbrža među plivačicama na ovoj dionici bila predstavnica Austrije koja ju je isplivala za 1 sat, 1 minutu i 43 sekunde.

Na veliko iznenađenje organizatora, najviše plivača, njih čak 51% ove se godine odlučilo plivati najdužu dionicu od čak 5.000 metara za zlatnu medalju. Najbolje vrijeme među njima imao je predstavnik Italije koji je ovu udaljenost prešao za samo 1 sat, 5 minuta i 38 sekundi, a  najbrža plivačica bila je predstavnica Kanade koja je 5.000 metara isplivala za 1 sat, 6 minuta i 57 sekundi.

 

Čestitamo svim pobjednicima, ali ističemo da je Porečki Delfin prije svega maraton u kojem je važan fair-play, promicanje zdravog načina života i provođenje ugodnog dana na moru i uz more. Bitnije je sudjelovati nego pobijediti. Radi toga je dozvoljeno plivanje svim stilovima, kao i korištenje plivačkih pomagala. Vremenski uvjeti u subotu bili su idealni i na kopnu i u moru, pa je zaista velik broj posjetitelja uživao u ugodnoj atmosferi i zabavnom programu na plaži Pical, a među njima i najstarija sudionica, Porečanka Mila Dimitrijević (88), koja je već šesti put otplivala Porečki Delfin.

 

Osim plivanja, bilo je tu i glazbe i ugostiteljske ponude, a zanimljiv je bio i vaterpolo turnir na kojem je pobjedu odnio vaterpolo klub Delfin iz Rovinja. Posjetitelji su mogli pratiti i demonstraciju vještina na SUP daskama, kao i besplatno koristiti „wibit“ vodeni park.

 

Organizatori bi se posebno htjeli zahvaliti volonterima i svima ostalima koji su pomogli i omogućili da se i ovo izdanje najvećeg plivačkog maratona na Jadranu održi i prođe u najboljem redu, bez ikakvih incidenata.

 

Sve ovogodišnje rezultate možete pronaći na službenoj web stranici događaja http://www.poreckidelfin.com/  A odmah se možete početi pripremati i za iduću godinu, kada se na 23. izdanju Porečkog Delfina družimo u subotu, 31.08.2024. godine.

FOTO: Manuel Paljuh i Antonio Paljuh

IN ITALIANO….