Porečke škole i ove će godine imati pomoćnike u nastavi – otvorene prijave za zainteresirane kandidate za školsku 2023./2024. godinu

Porečke škole i ove će godine imati pomoćnike u nastavi – otvorene prijave za zainteresirane kandidate za školsku 2023./2024. godinu

2023-08-18

18.08.2023. Porečke osnovne škole – OŠ Finida i OŠ Poreč i ove će godine imati pomoćnike u nastavi za neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju. Sredstva za njihovo financiranje Grad Poreč-Parenzo će kao nositelj, u suradnji s Gradom Rovinjem-Rovigno, kao partnerom, prijaviti u sklopu projekta „PUNa torba zajedništva I“ - Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, faza VI., iz Europskog socijalnog fonda.

Kako bi se na vrijeme prikupile prijave kandidata i provela edukacija, Grad Poreč-Parenzo kao nositelj projekta raspisuje Javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. Broj traženih osoba je 46, a mjesta rada su Poreč (Osnovna škola Poreč i Osnovna škola Finida), te Rovinj (OŠ Jurja Dobrile, OŠ Vladimira Nazora i TOŠ Bernarda Benussija)
Osnovna je zadaća pomoćnika u nastavi pružati neposrednu potporu učeniku s teškoćama u razvoju tijekom odgojno-obrazovnog procesa u zadacima koji zahtijevaju komunikacijsku, senzornu i motoričku aktivnost učenika, u kretanju, potporu u svakidašnjim nastavnim, izvannastavnim i izvan učioničkim aktivnostima.

Kandidati zainteresirani za posao pomoćnika u nastavi mogu poslati prijavu do zaključno 28. kolovoza 2023. (objedinjeni službeni poziv u privitku ispod).

 
S kandidatom/kandidatkinjom izabranom za pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju sklopit će se pisani ugovor o radu u trajanju od rujna 2023. godine do lipnja 2024. godine.
Pisane prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz Javnog poziva podnose se sukladno javnim pozivima škola te osobnom dostavom na adresu škola. – na linkovima:

Osnovna škola Poreč  - http://os-porec.skole.hr/
Osnovna škola Finida Poreč http://os-finida-porec.skole.hr/

Osnovna škola „Jurja Dobrile“ Rovinj  http://os-jdobrile-rovinj.skole.hr/
Osnovna škola „Vladimira Nazora“ Rovinj / Scuola elementare „Vladimir Nazor“ Rovigno http://os-vnazora-rovinj.skole.hr/
Talijanska osnovna škola -Scuola elementare italiana „Bernardo Benussi“ Rovinj-Rovigno https://sei-bbenussi.hr/web/ 

IN ITALIANO