Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Megašpetakolo u Poreču: Visualia, Veja, Alex Brajković, Đana Šegon i Elisa Tomellini na Trgu slobode; stiže i Tamara Obrovac

Megašpetakolo u Poreču: Visualia, Veja, Alex Brajković, Đana Šegon i Elisa Tomellini na Trgu slobode; stiže i Tamara Obrovac Megašpetakolo u Poreču: Visualia, Veja, Alex Brajković, Đana Šegon i Elisa Tomellini na Trgu slobode; stiže i Tamara Obrovac

Bliži se OKOLO - tjedan kulture življenja

Porečki, istarski i europski umjetnici na središnjem porečkom trgu u sumrak 4. svibnja 2019. povest će publiku na kreativno putovanje identitetom jednog grada. Isprepletene izvedbe virtuozne talijanske pijanistice Elise Tomellini, etnoskupine Veja te porečkih glazbenika Alexa Brajkovića i Đane Šegon ujedinit će se u slavlje porečkog duha, njegove suvremene umjetničke produkcije, kao i tradicije njegovanja istarskog izričaja, praćeni vizualnim efektima Visualia Groupa.

Od klasične glazbe koja već gotovo šest desetljeća upotpunjuje neprocjenjivi ambijent Eufrazijeve bazilike tijekom koncertne sezone, preko autohtonog glazbenog stvaralaštva u suvremenom ruhu, pa sve do potpuno novih individualnih autorskih posebnosti, Megašpetakolo donosi sukus porečke kreativnosti i kulture svima koji su spremni osluhnuti, vidjeti i doživjeti Grad.

Subotnji će Megašpetakolo ujedno označiti i vrhunac Tjedna kulture življenja u Poreču, koji se pod nazivom OKOLO od 28. travnja do 5. svibnja prvi put održava na različitim porečkim lokacijama, od ulica i trgova do kazališta i morske pučine.

Uz audio-vizualni spektakl na Trgu slobode ovih će sadržajnih osam dana obilježiti i neizostavan koncert Tamare Obrovac s TransAdriatic quartetom u porečkom kazalištu 2. svibnja, dok će lapidarij stoljetne palače Sinčić 30. travnja oživjeti kroz predstavu Mistero Buffo pulskog INK-a.

Svestrani OKOLO Tjedan kulture življenja pored festivalskog programa i brojnih aktivnosti za građane i goste, predstavlja se kao potpuno nova platforma koja za cilj ima unaprijediti postojeće usluge u kulturi, ponuditi nove, kvalitetne i promišljene turističke proizvode te nov doživljaj Poreča. Nastao je kroz suradnju pokretača porečke kulture u okviru projekta Europske unije I-Archeo.S., kojega je Europski fond za regionalni razvoj sufinancirao u iznosu od 999.806,55 eura, a okuplja programe Pučkog otvorenog učilišta, Grada Poreča-Parenzo, Umjetničke škole i festivala FAKS, kao i usluge svestranih gradskih poduzetnika i udruga u kulturi i turizmu.

OKOLO poziva sve ljubitelje Poreča da dožive novu, kreativnu priču tijekom svih osam dana, urone u kulturu, uživaju u dokolici i svakako posjete Trg slobode 4. svibnja. Nakon megašpetakola s Elisom Tomellini, Vejom, Alexom Brajkovićem, Đanom Šegon i Visualijom publiku će na ples svojom osebujnom glazbenom selekcijom povesti jedan od najznačajnijih suvremenih porečkih umjetnika Davor Sanvincenti.

IN ITALIANO...