“Hoditi i zdravi biti” - u utorak hodaju vrtićarci, u petak osnovci, a u subotu svi zainteresirani

“Hoditi i zdravi biti” - u utorak hodaju vrtićarci, u petak osnovci, a u subotu svi zainteresirani

Novosti
2019-04-02

I ove godine Poreč se pridružuje 6. javnozdravstvenoj manifestaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije naziva HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 2019. Manifestacijom se ističe  značaj kretanja za zdravlje i zagovara osobna odgovornosti svake osobe za vlastito zdravlje kroz zdrave životne izbore i navike zagovarajući moto – „živjeti zdravo“.

U Poreču organizaciju ove aktivnosti vodi Zdravi grad Poreč uz podršku Grada Poreča-Parenzo, te u suradnji s partnerskim organizacijama – porečkim vrtićima i osnovnim školama, Domom za starije i nemoćne Poreč, Klubom umirovljenika Galija i njihovom sekcijom dijabetičara, Društvom invalida Poreč, Crvenim križem Poreč te porečkim kineziolozima.

Hodanje za zdravlje se u organizaciji ZZJZ IŽ obilježava u zainteresiranim istarskim gradovima povodom Svjetskog dana zdravlja 7.4. Ove godine hoda se istovremeno u 7 istarskih gradova koji su preuzeli organizaciju ove manifestacije u vlastitom okruženju. U Poreču ćemo tim povodom u tjednu oko Svjetskog dana zdravlja organizirati hodanje djece porečkih vrtića, u utorak 2.4. , zatim hodanje porečkih osnovnoškolaca nižih razreda, u petak 5.4. dok će centralna aktivnost hodanja za sve zainteresirane građane biti održana u subotu 6.4.2019. godine.

Hodanje za građane, u subotu 6.4. , bit će na poznatoj trasi od Općinskog suda Poreč do Zelene lagune. Na startu će hodači, koji to žele, moći izmjeriti krvni u tlak uz pomoć susretljivih medicinskih sestara Doma za starije i nemoćne te šećer u krvi uz volonterke sekcije dijabetičara Kluba Galija. Hodanje će biti prilagođeno aktivnim rekreativcima (dulja trasa: Sud-Plava i Zelena laguna-oko Parentiuma do Ski lfta i natrag) te  roditeljima s malom djecom, starijima i osobama s invaliditetom (Sud-Plava i Zelena laguna do Ski lifta). Bit će osiguran po potrebi i volonterski prijevoz vozilima Doma, Crvenog križa i Društva invalida za roditelje s malom djecom, starije hodače i osobe s invaliditetom. Kraj Ski lifta sve hodače očekuje ručak (ukusni grah) i voda koje osigurava Grad Poreč-Parenzo. Sve hodače će na ovoj prelijepoj trasi uz more voditi naši suradnici kineziolozi, Vedran Vrus i Zoran Jendrašić koji će voditi i tjelovježbu na startu i cilju te pratiti fizioterapeutkinje i medicinske sestre Doma za starije i nemoćne, ekipa Zdravog grada Poreč te volonteri Društva invalida i Crvenog križa Poreč.

Svi odrasli hodači dobit će ovogodišnju majicu s natpisom HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 2019. i moći će je pridružiti kolekciji majica iz prethodnih godina. Sva djeca koja će hodati će dobiti fluorescentne samoljepljive zaštitne trakice za ruku za sigurno kretanje noću s istim natpisom i balone Zdravog grada.

Program ćemo još najaviti kada se približimo datumu. U slučaju lošeg vremena hodanje će se pravovremeno odgoditi!

Veselimo se još jednom zajedničkom hodanju i pozivamo vas da rezervirate vrijeme za druženje i  HODITI I ZDRAVI BITI 2019.

IN ITALIANO...