Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
45. susret pjevačkih zborova Naš kanat je lip od 2. do 4. lipnja u Poreču

45. susret pjevačkih zborova Naš kanat je lip od 2. do 4. lipnja u Poreču

Pučko otvoreno učilište Poreč po četrdeset i peti put organizira Naš kanat je lip, susret amaterskih zborova uz pokroviteljstvo Ministarstva za kulturu, Istarske županije, Grada Poreča  - Parenzo i Porečko-pulske biskupije. Zborovi će 02.06. i 03.06.2017. u 19.30 sati zajedničkim pjevanjem na stepeništu kazališta u Poreču, pjesmom Krasna zemljo Istro mila objaviti početak svake koncertne večeri. 

Koncertne večeri sa svjetovnim programom održat će se u petak, 02.lipnja i u subotu 03. lipnja s početkom u 20.00 sati u Istarskoj sabornici. Koncertna večer s duhovnim programom održat će se u Eufrazijevoj bazilici 04. lipnja s početkom u 20.30 sati. 

Na ovogodišnju manifestaciju prijavilo se 19 zborova iz Istarske i Primorsko-goranske županije, te zborovi iz Austrije, Italije i Slovenije. Ova manifestacija je sudjelovanjem stranih zborova dobila međunarodnu dimenziju.

Dječji zbor Umjetničke škole Poreč će kao gosti uveličati subotnju koncertnu večer. 

Susret zborova Naš kanat je lip u Poreču utemeljen je davne 1973. godine i sve do danas ima snažno uporište u temeljnoj festivalskoj platformi. Preko četiri desetljeća rada svih generacija manifestacije Naš kanat je lip ugrađeno je u uspjeh ovog susreta koji je odigrao važnu ulogu u zborskoj glazbi Istre i Hrvatske. Na porečkom susretu zborova u proteklom razdoblju, nastupali su: vokalne skupine, komorni zborovi, mješoviti pjevački zborovi, eminentni skladatelji, dirigenti i pedagozi. Svima njima dugujemo zahvalnost za ugled porečkog susreta zborova Naš kanat je lip.

Pjevanje na susretu Naš kanat je lip postavljeno je na čvrstim propozicijama u kojima se nalaze zahtjevi istarske ljestvice i čakavskog dijalekta. Budući da je istarska ljestvica pod zaštitom UNESCO-a, manifestacija Naš kanat je lip dužna je gajiti i čuvati ta dva osnovna temelja istarske glazbe od zaborava. 

Ove godine Društvo hrvatskih skladatelja sponzorira Nagradu za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja, te im ovim putem zahvaljujemo. Članovi Prosudbenog suda će izabrati najbolju izvedbu. Članovi su dirigenti Denis Modrušan i Neven Radaković, a voditelj programa 45. susreta Naš kanat je lip je gospodin Vlado Pernić.   Radio Pula će i ove godine pratiti i snimati program 45. susreta zborova Naš kanat je lip.

Zahvaljujemo se svim pokroviteljima za svesrdnu dugogodišnju potporu: Ministarstvu kulture, Istarskoj županiji, Gradu Poreču-Parenzo i Porečko-pulskoj biskupiji. Čestitke organizatorima Pučkog otvorenog učilišta u Poreču, svim kolegama glazbenicima, skladateljima, izvođačima, gostima i domaćinima. Ovom prilikom pozivamo građanstvo grada Poreča i drugih obližnjih gradova da nam svojom posjetom uveličaju 45. susret zborova Naš kanat je lip. 

Dobrodošli!

Ulaz je slobodan!

Predsjednica Kanta: Đeni Dekleva Radaković, skladateljica

IN ITALIANO...