U MO Varvari održane kreativne radionice uskršnjih dekoracija

U MO Varvari održane kreativne radionice uskršnjih dekoracija

Novosti
2017-03-14

U prostorima MO Varvari održane su dvije kreativne radionice spremanja uskršnjih dekoracija. Kroz dva ciklusa mještanke Varvari i Musaleža,  ali i Žbandaja i Kadumi vrijedno su izrađivale svoje ukrase za Uskrs.

Radionicu ukrašavanja uskršnjih jaja fimo masom vodila je Alenka Lujanac Bodetić, a desetak je polaznica u dobrom raspoloženju uspješno usvojilo nova znanja. Tijekom prve radionice 2. i 3. ožujka mijesilo se i oblikovalo ružice, kale, listiće, vjenčiće i sl. te su polaznice, nakon pečenja, dobivene oblike lijepile na plastična jaja. Svaka je polaznica svojom kreativnošću i maštom napravila unikatne dekoracije za Uskrs.

Radionicu izrade više vrsta košarica vodila je Aliče Pištan, članica Vijeća MO-a Varvari. Desetak polaznica imalo je za zadatak napraviti košarice sa ravnim dnom, istarsku jajastu košaricu i šešir-košaricu, krletke, prozorčiće i zvijezde, a navedeni radovi poslužili za čuvanje prethodno dekoriranih uskršnjih jaja. Cilj radionice bio je savladavanje raznih tehnika pletenja košarica pomoću papira. Ukupan trošak materijala po osobi bio je 30 kn (jaja, fimo, ljepilo, rezači), a Alenka i Aliče su svojom aktivnošću volontiranja u kreativnim radionicama MO-a Varvari zaista pokazale što je aktivizam i pomaganje zajednici.

MO Varvari poziva sve zainteresirane mještana koji imaju neki od talenata, a žele ga podijeliti sa zajednicom kroz radionice, da se jave putem maila MO-a.

IN ITALIANO...