Festival smijeha Zlatni zub od 2. do 11. ožujka 2017.

Festival smijeha Zlatni zub od 2. do 11. ožujka 2017.

Događanja
2017-02-27

Najzabavniji festival u Poreču i ovoga će vas ožujka nasmijati do suza. Jubilarno 10. izdanje Zlatnog zuba donosi sedam urnebesnih komedija, a o najboljima će kao i uvijek, jačinom pljeska odlučiti publika.

U Pučkom otvorenom učilištu Poreč od 2. do 11. ožujka 2017. na repertoaru su predstave priznatih hrvatskih kazališnih kuća, kao i dva gostovanja iz Srbije. Festival otvara ljupka predstava Život je čudo Teatra Rugantino. Toplu i duhovitu priču o povijesti primorskih krajeva ispričat će stari Fabijan (Siniša Popović) kojeg optimizam i životna snaga nisu napustili unatoč svim nedaćama.

Binocular Teatar izvest će vrlo zanimljivu predstavu Jezične varijacije ispričanu na čak 12 različitih narječja i kroz jezičnu i scensku igru pokušati doći do istinske predodžbe specifičnog geografskog, karakternog i duhovnog krajolika.

Jedan od najduhovitijih tekstova u suvremenoj produkciji, prema mišljenu američke udruge kritičara, Velika zvjerka kazališta Planet Art ispričat će nam o biznisu sve ono što nikad nismo naučili ili se nismo usudili pitati. U čemu je tajna uspjeha otkrit će nam Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić baveći se ljudskom egzistencijom uz obilje originalnog humora.

Ženski likovi i položaj žena u središtu su radnje u komediji Miris lovine Kazališta Moruzgva. Uobičajeno druženje otkrit će iskrene ispovijesti o brakovima na rubu propasti, a završiti s muškarcima greškom zatvorenima u velikoj hladnjači. Supruge (Lada Bonacci, Nataša Dangubić/Ecija Ojdanić, Barbara Nola) naći će se u dilemi – osloboditi ih ili se riješiti problema jednom zauvijek.

Komedija koja će se posebno svidjeti otkačenoj i mlađoj publici, Zbunjoza, nastala je u koprodukciji Playdrame i Gradskog kazališta mladih Split. Kad se bračni par vrati kući s odmora, ondje ih dočekaju prijatelji koji ih izbacuju iz kuće čime započinje niz transformacija protagonista. Supružnici grčevito nastoje uspostaviti životnu ravnotežu, no sa svakim sljedećim identitetom koji preuzmu (SS oficir, skijaš, sob, vulkan, breskva...), stvarnost će im kliznuti pod nogama.  

Gosti iz Srbije, Yugoart i Klan Production izvest će predstave Kerovi i Pazi šta želiš. ”Kerovi” po prvi put opisuju monologe 14 vrsti pasa, diskretno optužujući ljudsku vrstu za zloupotrebu pseće dobrote i privrženosti. ”Pazi šta želiš” je, pak, ljubavna komedija u kojoj dvojica tridesetpetogodišnjih prijatelja kreiraju idealnu sliku žene koja bi zadovoljila sve njihove potrebe, a kad se ona zapravo pojavi pred njima, upast će u zamku svojih želja i shvatiti da prava ljubav leži u nesavršenosti.  

Dodjela nagrada Zlatni i Srebrni zub održat će se posljednjeg dana festivala, 11. ožujka.  

Ulaznice za svijet zabave i ozbiljno dobrog humora mogu se rezervirati online putem rezervacijskog sustava na linku: http://rezervacije-poup.hr/users/sign_in

Sve o predstavama i njihovom rasporedu saznajte na Facebooku Pučkog otvorenog učilišta Poreč.  

Vidimo se na 10. Zlatnom zubu!  

Izvor: Pučko otvoreno učilište Poreč  

IN ITALIANO...