Gradski prometni redari počeli s radom

Gradski prometni redari počeli s radom

Novosti
2010-06-21

Grad Poreč-Parenzo ustrojio je službu prometnog redarstva s ciljem pomoći sudionicima u prometu te sigurnijeg i kvalitetnijeg odvijanja prometa na području našeg grada. Cilj prometnog redarstva nije kažnjavanje, već u prvom redu povećanje razine prometne discipline.

Od danas, 21. lipnja 2010. prometno redarsvo Grada Poreča - Parenzo počinje s radom uz napomenu da će prvo vrijeme njihova funkcija biti samo obavještajnog karaktera. Naime, na nepropisno ostavljenim vozilima moći ćete pronaći obavijest sljedećeg sadržaja:  

OBAVIJEST O POČINJENOM PREKRŠAJU

Dana _________ 2010. godine, prilikom redovitog obilaska terena, Vaše vozilo, registracijske oznake _____________, uočeno je od strane službenih osoba Grada Poreč-Parenzo, na mjestu na kojem se zaustavljanje i parkiranje, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama („Narodne novine“ br. 67/08), kažnjava kao prekršaj.

Za nekoliko dana takvi će se prekršaji sankcionirati izricanjem novčanih kazni od strane novoustrojene nadležne službe grada Poreč-Parenzo – PROMETNOG REDARSTVA.

Grad Poreč-Parenzo ustrojio je službu prometnog redarstva s ciljem pomoći sudionicima u prometu te sigurnijeg i kvalitetnijeg odvijanja prometa na području našeg grada. Cilj prometnog redarstva nije kažnjavanje, već u prvom redu povećanje razine prometne discipline, kako bismo se olakšano kretali gradom.

Pozivamo Vas da ubuduće ne činite slične prekršaje, a ujedno Vas molimo za suradnju u nadolazećem periodu te korektan odnos prema našim službenim osobama – prometnim redarima, čime ćemo im stvoriti uvjete za kvalitetnije izvršavanje svakodnevnih obveza.


Upravni odjel za komunalni sustav
Prometno redarstvo