Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Novosti sa 10. Sjednice Gradskog vijeća

Novosti sa 10. Sjednice Gradskog vijeća

NA 10. sjednici Gradskog vijeća je jednoglasno prihvaćena informacija o stanju sigurnosti na području Grada Poreča. Načelnik PP Poreč, Valter Opašić je stanje sigurnosti na području grada Poreča za 2009.godinu definirao zadovoljavajućim. Osnovano je vijeće za komunalnu prevenciju i pomoć mladima zajedno s ostalim institucijama i vjerujem kako je to najbolji ulog u budućnost, kazao je načelnik Opašić. Pojačane su pješačke ophodnje kako bi se spriječili razni događaje koji nemaju karakter kaznenih djela. Tijekom turističke sezone ćemo to još intenzivirati, kazao je načelnik.
Tijekom protekle godine je, naime, evidentirano 943 kaznenih djela, dok je u 2008.godini evidentirano 891 kaznenih djela. Tijekom 2009.godine na području Grada Poreča evidentirano je 505 prometnih nesreća od čega 148 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, 354 s materijalnom štetom i 3 prometne nesreće s poginulim osobama. U izvješću stoji kako se i nadalje osjeća prisutnost građanske nediscipline kroz nepoštivanje prometnih propisa, te izostanak prometne kulture kod vozača.
Iz oblasti remećenja javnog reda i mira tijekom 2009.godine evidentirana su ukupno 169 prekršaja, dok su u istom razdoblju 2008.godine evidentirano 123 prekršaja. Prioritet u gradu Poreču i nadalje ostaje suzbijanje i razrješavanje kaznenih djela organiziranog kriminaliteta, korupcije, težih oblika, gospodarskog kriminaliteta, zloporabe opojnih droga , i dr.
Vijećnik Robert Velenik je pohvalio inicijativu Policije za vraćanje oružja bez sankcija koja je nedavno održana. Akcija „Zbogom oružje“ je organizirana u suradnji s Policijskom Upravom i građani mogu uvijek vratiti oružje ili , još bolje, pozvati policijske djelatnike službenike kako ne bi došlo do neželjenih situacija ukoliko se radi o, na primjer, o ručnoj bombi.

Prihvaćen je prijedlog odluke o izboru najpovoljnijih ponuda za prodaju građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Poreča – Parenzo, na području poduzetničke zone Buići – Žbandaj. Pročelnik UO za upravljanje gradskom imovinom Đulijano Petrović proveo je prisutne kroz materijale i kazao kako su na natječaj pristigle 2 pravovremene i potpune ponude; za nekretninu slovne oznake K2 površine 2433 m2 javila se tvrtka Mirtex international d.o.o. iz Poreča za kupoprodajnu cijenu od 145.980,00 eura. Za drugu nekretninu, slovne oznake „L“, površine 2192 m2 javila se tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca i to za kupoprodajnu cijenu od 131.520,00 eura.

Prihvaćen je Prijedlog odluke Predškolske ustanove „Dječji vrtići i jaslice „Radost“ Poreč o izdvajanju Područnog vrtića u Višnjanu iz sastava Predškolske ustanove, radi osnivanja samostalne predškolske ustanove koje će osnivači biti Općina Višnjan- Visignano i trgovačko društvo Vira d.o.o. iz Višnjana.

Prihvaćena je Odluka o razrješenju i imenovanju članice Školskog odbora Talijanske osnovne škole – Scuola elementare italiana «Bernardo Parentin» Poreč – Parenzo. Ovom Odlukom Ester Zarli razrješuje se funkcije članice Školskog odbora Osnovne škole-Scuola elementare italiana Bernardo Parentin Poreč-Parenzo u kojeg je imenovana iz reda učitelja i stručnih suradnika Odlukom Gradskog vijeća, zbog imenovanja na radno mjesto vršitelja dužnosti ravnateljice Osnovne škole-Scuola elementare italiana Bernardo Parentin Poreč-Parenzo sa danom 1. rujan 2009. godine. Za novu članicu Školskog odbora imenuje se Miranda Benusssi Malusa', učiteljica razredne nastave (VŠS).

Na sjednici Gradskog vijeća je prihvaćeno rješenje o imenovanju članova Stožera zaštite i spašavanja Grada Poreča – Parenzo, o čemu je izvijestio pročelnik UO Grada, Danilo Sredanović.

U drugom dijelu sjednice Gradskog vijeća prihvaćene su sljedeće; Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o porezima Grada Poreča – Parenzo; Odluka o izboru najpovoljnije ponude za održavanja postrojenja javne rasvjete na području Grada Poreča - Parenzo za razdoblje od 2010. do 2012. godine za što je izabrana tvrtka Đusto d.o.o. iz Poreča.

Prihvaćena je Odluka o odabiru najpovoljnije ponude za Provedbu mjera zaštite bilja te suzbijanje nepoželjne vegetacije na području Grada Poreča-Parenzo za 2010.godinu te Odluka o izboru najpovoljnije ponude za provođenje mjera preventivne dezinsekcije, dezinfekcije i deratizacije na području Grada Poreča-Parenzo u 2010 godini.

Da sve odluke nisu s ciljem povećanja cijena dokazuje Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnoj naknadi. U odnosu na program antirecesijskih mjera za područje Grada Poreča ugrađena je odredba kojom se fizička lica za stambeni prostor oslobađaju obveze plaćanja komunalne naknade u visini od 10 % obračunatog iznosa za 2010.godinu.
Na kraju su također jednoglasno prihvaćene Odluke o: određivanju javnih površina za obavljanje ugostiteljske djelatnosti; o određivanju javnih površina za prodaju robe na malo izvan prodavaonica, te Izmjena i dopuna Odluke o komunalnom doprinosu.