U Poreču edukacija Maslinarska priča – stručna predavanja i radionica kušanja maslinovog ulja

U Poreču edukacija Maslinarska priča – stručna predavanja i radionica kušanja maslinovog ulja

Novosti
2022-10-20

Poreč, 20.10.2022. Poljoprivreda u Poreču ima svoju dugu tradiciju te je velikim dijelom vezana za maslinarstvo. Stoga je nakon 1. regionalne konferencije o kvaliteti pčelinjih proizvoda, Sajma poduzetništva na kojem su se predstavili porečki OPG-ovi i Informativnog dana za poljoprivrednike, organizirana i edukacija na temu Maslinarska priča – stručna predavanja i radionica kušanja maslinovog ulja. Edukacija se provodi u okviru Mjeseca poduzetništva u Poreču, u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam Poreč, a održat će se u srijedu,  26. listopada 2022., u 13 sati u Obrtničkom domu Poreč.

Kao i svaki prehrambeni proizvod, i maslinovo se ulje treba kontrolirati odnosno njegovu kvalitetu. Upravo su u prehrambeno-biotehnološkom laboratoriju Instituta može proizvođačima potvrditi kojeg je stupnja kvalitete, odnosno u koji razred kvalitete se ubraja njihovo ulje.

 

U sklopu aktivnosti planirana su sljedeća predavanja i radionice:

·         Deklariranje visoko kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja“, dr. sc. Marina Lukić, IPTPO

·         Što utječe na karakteristike djevičanskih maslinovih ulja?“, dr. sc. Marin Krapac, IPTPO

·         „Upotreba maslinovih ulja u gastronomiji i utjecaj načina kuhanja na kvalitetu maslinovih ulja“, Dora Klisović, mag. ing. med. chem., IPTPO

·         „U svijetu mirisa i okusa maslinovih ulja“ , dr. sc. Karolina Brkić Bubola, IPTPO

IN ITALIANO