Poreč i Rovinj zajedno na projektu za osiguravanje podrške za učenike s teškoćama u razvoju

Poreč i Rovinj zajedno na projektu osiguravanja podrške za učenike s teškoćama u razvoju

Novosti
2024-07-09

Grad Poreč-Parenzo i Grad Rovinj-Rovigno i ove su godine, uspješnom prijavom projekta, za učenike s teškoćama u razvoju osigurali pomoćnike u nastavi i to ukupno 45 učenika osnovnih škola na području Poreča i Rovinja, sve u sklopu projekta „PUNa torba zajedništva I.“:
Naime, Gradu Poreču-Parenzo, kao prijavitelju projekta “PUNa troba zajedništva I.” osigurano je 260.000,00 EUR iz Europskog socijalnog fonda Plus, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 334.282,80 EUR. Preostala sredstva osigurana su iz Proračuna gradova Poreča i Rovinja.


Tijekom školske godine, pomoćnici u nastavi pružali su neposrednu potporu za 17 učenika OŠ Poreč i 6 učenika OŠ Finida. Njihova uloga bila je ključna u odgojno-obrazovnom procesu, čime su značajno doprinijeli cjelokupnoj društvenoj integraciji učenika s teškoćama u razvoju. Uz to, s obzirom na porast ukupnih troškova života i važnost uloge pomoćnika u nastavi, Grad Poreč-Parenzo je već drugu godinu zaredom osigurao povećanje neto satnice za pomoćnike iz vlastitih proračunskih sredstava.


„Sada, kad je školska godina završila, s ponosom ističemo pozitivne ishode projekta jer su pomoćnici u nastavi značajno doprinijeli boljoj komunikaciji i socijalnoj uključenosti učenika, olakšali obavljanje školskih aktivnosti i zadataka te unaprijedili suradnju s vršnjacima. Povratne informacije stručnog osoblja i roditelja potvrđuju da je projekt imao značajan pozitivan utjecaj na učenike s teškoćama u razvoju.
Grad Poreč-Parenzo ponosan je što može osigurati ovakvu podršku našoj djeci i omogućiti im jednake prilike za obrazovanje i društvenu integraciju. Radujemo se nastavku ovakvih projekata u budućnosti, jer ulaganje u obrazovanje i dobrobit djece predstavlja temelj za bolju i inkluzivniju zajednicu.“, napominje pročelnica za društvene djelatnosti u Gradu Poreču-Parnzo, Tihana Mikulčić.