Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Građani i žiri odabrali 12 fotografija za Kalendar Grada Poreča-Parenzo za 2024. godinu

Građani i žiri odabrali 12 fotografija za Kalendar Grada Poreča-Parenzo za 2024. godinu Građani i žiri odabrali 12 fotografija za Kalendar Grada Poreča-Parenzo za 2024. godinu Građani i žiri odabrali 12 fotografija za Kalendar Grada Poreča-Parenzo za 2024. godinu Građani i žiri odabrali 12 fotografija za Kalendar Grada Poreča-Parenzo za 2024. godinu Građani i žiri odabrali 12 fotografija za Kalendar Grada Poreča-Parenzo za 2024. godinu Građani i žiri odabrali 12 fotografija za Kalendar Grada Poreča-Parenzo za 2024. godinu Građani i žiri odabrali 12 fotografija za Kalendar Grada Poreča-Parenzo za 2024. godinu Građani i žiri odabrali 12 fotografija za Kalendar Grada Poreča-Parenzo za 2024. godinu Građani i žiri odabrali 12 fotografija za Kalendar Grada Poreča-Parenzo za 2024. godinu Građani i žiri odabrali 12 fotografija za Kalendar Grada Poreča-Parenzo za 2024. godinu Građani i žiri odabrali 12 fotografija za Kalendar Grada Poreča-Parenzo za 2024. godinu Građani i žiri odabrali 12 fotografija za Kalendar Grada Poreča-Parenzo za 2024. godinu
Glasanjem građana na Facebooku i bodovima stručne komisije odabrano je 12 najljepših fotografija koje će ući u Kalendar Grada Poreča-Parenzo za 2024. godinu. Tako će u kalendar ući iduće fotografije koje će krasiti mjesece (uz naziv i autora/ice fotografija):

Siječanj - Zimsko jedrenje – Darko Hrastovčak
Veljača – Vjeverica iz vjever šume – Ivana Koštro
Ožujak – Kameni čuvar – Darko Hrastovčak
Travanj – Poreč cvjeta – Manuela Šubeska Seitz
Svibanj – Arhitektura - Valentina Bunić
Lipanj – Porečki mališani - Doris Perkov i Dječji vrtić Crvenkapica
Srpanj – Mol Riviera – Petra Radolović
Kolovoz – Noć – Tea Ritoša
Rujan – Suton – Valentina Bunić
Listopad – Neverin – Marko Starčić
Studeni – Porto Busolo zimi – Darko Hrastovčak
Prosinac - Pogled iz Balote – Milica Vidović

Zaprimljene fotografije prvo je bodovala stručna komisija u sastavu Vladimir Bugarin (fotograf), Sebastijan Vojvoda (voditelj likovnog odjela Pučkog otvorenog učilišta Poreč) i Elio Štifanić (zamjenik gradonačelnika), a njihovi bodovi činili su 60% ukupnih bodova.
Nakon toga, na službenim Facebook stranicama Grada Poreča-Parenzo, objavljene su sve pristigle fotografije te su za njih mogli glasovati građani lajkanjem u razdoblju od 8. do 15. studenog u 12 sati. Lajkovi na fotografijama činili su 40% ukupnih bodova.

Fotografije koje su prikupile najviše bodova od stručnog žirija i lajkova zajedno, uvrštene su u Kalendar Grada Poreča-Parenzo za 2024. godinu.
Ovo je treća godina da se foto-natječaj provodi, te prva u kojoj uz građane sudjeluje i žiri. Dobitnicima će kalendari biti uručeni, dok svi zainteresirani svoj će kalendar moći preuzeti na porti gradske uprave, po izlasku kalendara iz tiska, o čemu će svi biti pravovremeno obaviješteni.
Osim toga, krajem siječnja bit će organizirana izložba fotografija pristiglih na natječaj.

Od srca zahvaljujemo svima na sudjelovanju i glasanju, te se veselimo novom izdanju Kalendara za iduću godinu.