Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

POREČ: učenici ugostiteljskih i turističkih škola pokazali svoja umijeća na međužupanijskom natjecanju Worldskills

POREČ: učenici ugostiteljskih i turističkih škola pokazali svoja umijeća na međužupanijskom natjecanju Worldskills POREČ: učenici ugostiteljskih i turističkih škola pokazali svoja umijeća na međužupanijskom natjecanju Worldskills POREČ: učenici ugostiteljskih i turističkih škola pokazali svoja umijeća na međužupanijskom natjecanju Worldskills POREČ: učenici ugostiteljskih i turističkih škola pokazali svoja umijeća na međužupanijskom natjecanju Worldskills POREČ: učenici ugostiteljskih i turističkih škola pokazali svoja umijeća na međužupanijskom natjecanju Worldskills POREČ: učenici ugostiteljskih i turističkih škola pokazali svoja umijeća na međužupanijskom natjecanju Worldskills POREČ: učenici ugostiteljskih i turističkih škola pokazali svoja umijeća na međužupanijskom natjecanju Worldskills POREČ: učenici ugostiteljskih i turističkih škola pokazali svoja umijeća na međužupanijskom natjecanju Worldskills

Poreč, 16.03.2023.   Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč bila je domaćin ovogodišnjem Međužupanijskom natjecanju Worldskills u izlučnim disciplinama kuharstva, ugostiteljskog posluživanja i slastičarstva. Tako su 14. i 15. ožujka 2023. u hotelima Valamar Diamant i Valamar Crystal učenici iz gotovo svih ugostiteljskih škola Istarske, Primorsko-goranske, Zadarske i Šibensko-kninske županije, u pratnji mentora, pokazali su svoje vještine u pripremi jela, barskih mješavina, te u pripremi slastica. Ujedno su se međusobno družili, upoznali i stekli jedno novo lijepo iskustvo i prijateljstva. Na otvaranju su okupljene pozdravili u ime Grada Poreča-Parenzo zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić, Eduard Folo u ime Valamar Riviere d.d., te ravnateljica TUŠ „Antona Štifanića“, Tatjana Gulić Pisarević.   

-TUŠ Antona Štifanića Poreč stavlja naglasak na poučavanju  strukovnih, komunikacijskih i organizacijskih vještina, što su, u modernom svijetu, ključne kompetencije za struke u turizmu i ugostiteljstvu. Samom odlukom za organizaciju takvog natjecanja, Škola želi unaprijediti proces povezivanja teorijske nastave s praksom u turističkim objektima, pružiti učenicima mogućnost boljeg i kvalitetnijeg upoznavanja s radom u stvarnom radnom okruženju, te motivirati učenike na upis obrazovnih programa u sektoru turizam i ugostiteljstvo, rekla je Gulić-Pisarević, te se zahvalila na pomoći i podršci u organiziranju natjecanja, Valamar Rivieri d.d., Gradu Poreču-Parenzo i Odjelu za odgoj i obrazovanje Istarske županije na podršci.

 

Od natjecatelja najbolji su u disciplini kuharstvo- Luka Kero (Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar), disciplina ugostiteljsko posluživanje Melanie Breulj (Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar), te disciplina slastičarstvo Ana Vitasović (Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj).

Iz škole domaćina TUŠ Antona Štifanića, najbolji su bili učenica Nika Tribuljak, mentorica Dragica Rimac, osvojila je 3.mjesto u disciplini slastičarstvo, učenica Lara Marcan, mentorica Tanja Radetić, osvojila je 4.mjesto u disciplini Ugostiteljsko posluživanje, te učenik Patrik Hačić, mentor Edi Herak, osvojio je 5.mjesto u disciplini kuharstvo.

IN ITALIANO...