Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

POREČ: Održan sastanak međunarodnog projekta CISCA

POREČ: Održan sastanak međunarodnog projekta CISCA POREČ: Održan sastanak međunarodnog projekta CISCA POREČ: Održan sastanak međunarodnog projekta CISCA POREČ: Održan sastanak međunarodnog projekta CISCA

U ponedjeljak 16. i utorak 17. siječnja 2023. godine Grad Poreč odnosno Sportska zajednica grada Poreča bila je domaćin međunarodnog događaja - Kick off meeting-a CISCA projekta koji je okupio partnere iz 6 europskih zemalja. CISCA (Curricular Innovation for Synergy between Community Sport and Activism) jest projekt odobren unutar programa Erasmus Plus - Suradnička partnerstva, a odnosi se na jačanje interakcije između sporta i zajednice kroz podupiranje uloge lokalnih sportskih organizacija kao snažnih alata za izgradnju zajednice i generatora društvenog aktivizma,  razvoj novih alata i odgovora na trenutne izazove socijalne isključenosti, te širenje inovativnih pristupa valorizirajući društvenu dimenziju sporta i dimenziju zajednice.

SZGP jest prijavitelj i koordinator međunarodnog projekta čija je vrijednost 400.000,00 eura, a koji okuplja partnere iz Italije, Njemačke, Austrije, Poljske i Grčke.

Partneri su na dvodnevnom sastanku raspravljali o mogućnostima i metodologiji provedbe istraživanja, razvoja inovativnih kurikuluma koji će različitim pristupima povezati sport i aktivizam na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, kao i uspostavi e-learning platforme.

Međunarodnim umrežavanjem kroz poticanje sporta i aktivizma ostvariti će se lokalni i međunarodni utjecaj te potaknuti promjene, ali i doprinijeti promociji Poreča i Sportske zajednice grada Poreča na europskoj razini.

IN ITALIANO