Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Grad Poreč-Parenzo raspisao natječaj za učeničke stipendije

Grad Poreč-Parenzo raspisao natječaj za učeničke stipendije
21.09. 2022. S ciljem stvaranja boljih uvjeta školovanja i zapošljavanja porečkih srednjoškolaca za željena i tražena zanimanja u sredini u kojoj žive te povećanja kapaciteta lokalnih stručnih medicinskih kadrova za zapošljavanje u zdravstvenim ustanovama na području Istre i Poreča, Grad Poreč-Parenzo i ove godine raspisuje natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola. U školskoj godini 2022./2023. dodijelit će se ukupno pet novih učeničkih stipendija i to u tri kategorije:

 

Za područje deficitarnih zanimanja s iznosom od 1.200 kuna mjesečno, stipendirat će se učenici koji se školuju za zanimanja medicinska sestra/tehničar i farmaceutska tehničarka/tehničar. Za učenike koji udovoljavaju uvjete po socijalnom programu, dodijelit će se dvije socijalne stipendije u iznosu od 1.200 kuna mjesečno. Dodijelit će se i dvije stipendije s iznosom od 600 kuna mjesečno.

 

Nakon natječaja za učeničke stipendije, natječaj za studentske stipendije raspisat će se u listopadu.

 

Podsjetimo, Grad Poreč-Parenzo svake godine stipendira stotinjak učenika i studenata, za što se izdvaja oko milijun kuna. Visina stipendija varira od 600,00 do 1.200,00 kuna za učenike, odnosno, od 800,00 do 1.600,00 kuna za studente, a stipendije se dodjeljuju po socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima te uspjehu i ostvarenim bodovima.

 

Natječaj za učeničke traje do 7. listopada 2022..

 

Svi obrasci u prilogu ispod.

IN ITALIANO