Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Vrhunac Porečkog ljeta uz Severinu, Street art festival, Zvijezde nad Porečom, koncert orkestra na otvorenom

Vrhunac Porečkog ljeta uz Severinu, Street art festival, Zvijezde nad Porečom, koncert orkestra na otvorenom Vrhunac Porečkog ljeta uz Severinu, Street art festival, Zvijezde nad Porečom, koncert orkestra na otvorenom Vrhunac Porečkog ljeta uz Severinu, Street art festival, Zvijezde nad Porečom, koncert orkestra na otvorenom Vrhunac Porečkog ljeta uz Severinu, Street art festival, Zvijezde nad Porečom, koncert orkestra na otvorenom

Poreč, 17.08.2022.   Glazbeno-kulturna manifestacija Porečko ljeto, u organizaciji Turističke zajednice Grada Poreča ovoga tjedan u grad donosi prave glazbene i kulturne poslastice za sve gušte.

Severina, jedna od najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda zabavit će sve okupljene u subotu, 20. kolovoza s početkom u 21 sat. Koncert će se održati na porečkoj rivi, a ulaz je za sve besplatan.

                Dan ranije, u petak, 19. kolovoza u 21 sat na Trgu slobode nastupit će Britansko-Hrvatski festivalski orkestar - nova bilateralna inicijativa koju umjetnički vodi međunarodno priznati dirigent Jan Latham-Koenig. Okuplja 20 studenata i nedavne diplomante vodećih konzervatorija u Velikoj Britaniji i Hrvatskoj, kao pilot događaj za veći program koncerata u budućnosti. Na inauguracijski koncertu predstavit će se s jednosatnim programom djela Josipovića, Elgara, Griega, Dvoraka i Čajkovskog. U slučaju kiše, koncert će se održati u kazališnoj dvorani (Narodni trg 1)

                Pučko otvoreno učilište u porečku starogradsku jezgru vraća festival ulične umjetnosti – Street art Poreč. Od 18. do 24. kolovoza festival će se održavati na više lokacija uz koncerte Zvonimir Šestak Groove Assemblyja, Barbare Munjas i Barbare Blue, dječju predstavu Teatra Naranča Veli Jože, nastupe plesača iz studija Unique i USB Poreč te MOT 08, performanse Đanina Božića i brojnih drugih.

                Dodajmo kako se u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč nastavlja i Jazz u Lapu, te će u srijedu 17. kolovoza nastupiti Mary May - kvintet koji izvodi originalne pjesme, zvukom srodne klasičnim stilovima poput americana, folk rock i bluesa, pod velikim utjecajem razne svjetske etno glazbe i europskog jazza. 

                Za sve zaljubljenike u astronomiju, 18. kolovoza organiziran je program Zvijezde nad Porečom. Od 10 do 12 i od 17 do 19 sati na porečkoj rivi bit će organizirano promatranje Sunca s tri teleskopa na tri različita načina, kroz filtere u bijelom svjetlu gdje se mogu vidjeti sunčeve pjege, projekcija na zaslonu gdje se mogu vidjeti sunčeve pjege i teleskopom s Ha filterom gdje je Sunce zagasito crvene boje i gdje se mogu vidjeti plamenovi na obodu Sunca i druge pojave.

Od 20.30 sati na livadi kod sportskog aerodroma Žatika (Ulica Karla Huguesa), predavanja Sunce održat će Dorian Božićević, dok će Saša Nuić održati predavanje na temu Astrofotografijom kroz svemir. Po završetku predavanja, a prije samog promatranja teleskopima predavač će napraviti kratku (10 minutnu) orijentaciju po nebu sa laserom tijekom koje će se posjetitelji moći upoznati s ljetnim nebom kojim dominiraju zviježđa Labud, Lira, Orao, Škorpion, ... dok će kasnije kroz večer kroz teleskope moći pogledati Mjesec, Saturn i Jupiter.   

 

Svi su programi besplatni.

IN ITALIANO