Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Igor Ostojić novi ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Poreč

Igor Ostojić novi ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Poreč

Dugogodišnji djelatnik Gradskog društva Crveni križ Poreč Igor Ostojić njegov je novi ravnatelj i to na mandatno razdoblje od četiri godine. Ostojić, koji je suradnju s Crvenim križem počeo još kao volonter prije dvadesetak godina, a u međuvremenu postao djelatnik ove udruge, na poziciji ravnatelja naslijedio je Vesnu Janko Finderle koja je tu funkciju obnašala duži niz godina.

Tim povodom gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se danas u prostorijama Crvenog križa s novim ravnateljem te djelatnicima i volonterima, kako bi porazgovarao o potrebama Crvenog križa i aktualnostima. Djelatnost Crvenog križa uključuje dobrovoljno davanje krvi, socijalni program, službu traženja, mlade Crvenog križa, zdravstvenu preventivu i prvu pomoć. U svakodnevnom radu djelatnicima uvelike pomažu i brojni volonteri, a Crveni križ uz samo Poreč pokriva i područje cijele Poreštine ( Vrsar, Funtana, Sveti Lovreč, Vižinada, Višnjan, Kaštelir – Labinci i Tar – Vabriga). Protekle dvije godine u radu Crvenog križa obilježile su epidemija COVID-19, potresi i ratna zbivanja u Europi, izazovi na koje su u udruzi pravovremeno odgovorili i bili na raspolaganju potrebitima, pritom redovno izvršavajući svoje planirane programe.

- O radu Crvenog križa i zalaganju za dobrobit zajednice najbolje govore vaša humanitarna djela. Grad Poreč-Parenzo će nastaviti s financiranjem rada u iznosu od oko pola milijuna kuna godišnje, a uz financijsku bit ćemo uvijek dostupni i za logističku podršku kako bi suradnja nastavila biti uspješna kao i do sada., rekao je gradonačelnik, uz zahvale dosadašnje vodstvu te svima koji rade i volontiraju u ovoj organizaciji.

IN ITALIANO...