Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

POREČ: Vinistra potvrdila status najatraktivnije vinske manifestacije

POREČ: Vinistra potvrdila status najatraktivnije vinske manifestacije POREČ: Vinistra potvrdila status najatraktivnije vinske manifestacije POREČ: Vinistra potvrdila status najatraktivnije vinske manifestacije POREČ: Vinistra potvrdila status najatraktivnije vinske manifestacije POREČ: Vinistra potvrdila status najatraktivnije vinske manifestacije
Izvor http://www.vinistra.hr/ Najbolje malvazije i terani, druženje s poznatim vinarima, puno pozitivne energije i više od 10 tisuća posjetitelja – 28. izdanje istarske izložbe vina još jednom oduševilo. Bez obzira je li organizirana u Žatici ili kao prošle godine na otvorenom, Vinistra potvrđuje status najrespektabilnije regionalne vinske manifestacije. To je pokazalo i njezino 28. izdanje na kojem je kroz porečku dvoranu od petka do nedjelje prošlo više od 10 tisuća posjetitelja, među kojima je bio i veliki broj stranih gostiju.

 

U Poreč su stigla i poznata lica poput manekenke i dizajnerice Helene Šopar Zadro, glumice Nataše Janjić Medančić, eno-gastro blogera Domagoja Jakopovića Ribafisha, glazbenika Elvisa Stanića i Edija Maružina, redatelja Rajka Grlića, EU parlamentarca i bivšeg istarskog župana Ivana Jakovčića… „Tamo gdje su dobra vina, puno je pozitivne energije. Izdvajam malvaziju iz Grčke i Španjolske, platinaste i zlatne malvazije i terane poznatih istarskih imena, a tu su i neka ozbiljna vina butik vinarija za koje će se tek čuti. U biti, kako kaže dobri duh Vinistre Emil Perdec, ovdje sve valja“, poručuje Ribafish.

 

A, Emil Perdec, sommelier i korporativni voditelj hrane i pića u Plavoj Laguni, dugogodišnjem partneru Vinistre, ističe kako je uz veliko zanimanje posjetitelja i struke manifestacija sve bolja u organizacijskom i vinskom smislu. „Visoko se podigla i kvaliteta Vinistrinog ocjenjivanja što je iznimno poticajno za vinare pa su i vina svjetske klase. No, najveća vrijednost izložbe je brendiranje Istre kao atraktivne vinske destinacije s odličnim malvazijama i teranima, zaključuje Perdec.

 

Podsjetimo, ove je godine na 3,5 tisuće četvornih metara izlagalo 110 izlagača, od čega 80 vinara, a Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinara i vinogradara Istre kaže kako su izlagači zadovoljni posjetom i poslovnim susretima. „Iz godine u godinu posjetitelji su sve educiraniji, poznaju istarsku vinsku scenu i karakteristike istarskih sorti te točno znaju što žele“, ističe Benvenuti. Vidimo se na 29. Vinistri!

Fotografije Neven Jurjak 

IN ITALIANO...