Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

POREČ: delegacija njemačkog grada Poinga u službenom posjetu Poreču

POREČ: delegacija njemačkog grada Poinga u službenom posjetu Poreču POREČ: delegacija njemačkog grada Poinga u službenom posjetu Poreču
Delegacija njemačkog grada Poinga boravi ovih dana u službenom posjetu Poreču, te je u sklopu posjeta jučer obišla Park prijateljstva ova dva grada na Materadi. Delegacija na čelu s gradonačelnikom Poinga Thomasom Starkom u kojoj su i bivši gradonačelnici ovoga grada Albert Hingerl i Rainer Lauterbach, te Ivo Sadrić, član hrvatske zajednice u Poingu i istaknuti inicijator ovog njemačko-hrvatskog prijateljstva, sastala se s porečkim gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i Arduinom Matoševićem, članom Odbora za suradnju sa općinama, gradovima, regijama i međunarodnu suradnju porečkog Gradskog vijeća.

 

Poing je grad u neposrednoj blizini Munchena s kojim je 2013. godine potpisan sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa s ciljem trajnog prijateljstva dva grada, a 2015. godine potpisana i Povelja o kumstvu između župe sv. Michaela u njemačkom Poingu i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču s naglaskom na svetom Mauru kao zaštitniku biskupije i grada Poreča.

 

-Intenzivno se radi na predstavljanju destinacije Poreča u ovom dijelu Njemačke iz kojeg u Poreč tradicionalno dolazi veliki broj turista, jer smo im bliska auto destinacija. Osim toga, Poreč s Poingom dogovara međunarodnu suradnju i na drugim razinama – razmjenama učenika, edukacijama za mlade u tvrtkama koje posluju na području Poinga, kao i donacijama potrebne opreme medicinskim i ostalim službama, a više smo se puta eno-gastro ponudom Poreča i Istre predstavili u Poingu i Munchenu, rekao je Peršurić, dok je Stark istaknuo kvalitetnu suradnju koju ova dva grada njeguju već gotovo desetljeće. Osim toga, delegacije su razgovarale i o nastavku suradnje na polju kulture, susreta sportskih organizacija i drugog. Na sastanku je bilo govora i o predstavljanju Poreča na svečanosti povodom Dana državnosti koji će se krajem ovoga mjeseca održati u Munchenu u organizaciji tamošnjeg Generalnog konzulata Republike Hrvatske.

 

U Parku prijateljstva delegacije su simbolično odradile orezivanje maslina, što je nastavak uspješne suradnje, jer su prije tri godine kada je park otvoren, u znak mira i dugotrajnog prijateljstva, jednu su maslinu zasadili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i tadašnji gradonačelnik Poinga Albert Hingerl.

IN ITALIANO...