Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Đir po poduzetnom Poreču

Đir po poduzetnom Poreču Đir po poduzetnom Poreču Đir po poduzetnom Poreču Đir po poduzetnom Poreču Đir po poduzetnom Poreču Đir po poduzetnom Poreču Đir po poduzetnom Poreču Đir po poduzetnom Poreču

Poreč, 15.10.2021.   U sklopu Mjeseca poduzetništva u Poreču održan je edukativni obilazak „Đir po poduzetnom Poreču“ . Četrdesetak učenika iz Osnovne škole Poreč posjetilo je krojačicu, brijača, ključara, poljoprivredno gospodarstvo i snimatelja na nekoliko lokacija po gradu.

Cilj aktivnosti je upoznavanje djece s pojmovima poduzetnik/ca i poduzetništvo, kao i stjecanje novih spoznaja o vještinama, znanjima i potrebnim sposobnostima poduzetnika na praktičnim primjerima, kao i promišljanje u najranijoj dobi o tome što žele postati.

Djeca su interaktivnim sudjelovanjem naučila kako krojačica šije hlače, kako brijač uređuje frizure i brade, kako ključar izrađuje ključeve, koliko vremena poljoprivrednik provede u proizvodnji do prodaje svojih proizvoda na tržnici te kako snimatelj izrađuje videa.

Grad Poreč-Parenzo kao organizator manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču zahvaljuje poduzetnicima koji su se uključili u realizaciju ove aktivnosti i doprinijeli proširenju spoznaja djece o poduzetništvu, i to na vrlo pristupačan, duhovit i razumljiv način: krojački obrt „Kata“, brijački obrt „Hajduk“, ključarski obrt „Ključevi Đuranec“, OPG Bartolić te „TOP VIDEO“, obrt za video produkciju i marketing.

Za kraj, djeca su na poklon dobila i slikovnicu koja uči o poduzetništvu „Ja sam mali poduzetnik“, čiji je cilj potaknuti poduzetničko promišljanje od malih nogu.

Ovaj obilazak jedan je od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2021. koju već četvrte godine organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područjima interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove, obrazovne institucije i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.

IN ITALIANO...