Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Najbolji od najboljih na pijesku Poreč Majora 2016.

Najbolji od najboljih na pijesku Poreč Majora 2016.

Na Smart Majoru Hamburg od 7. do 12. lipnja skupljali su se još bodovi za Olimpijske igre i velika nam je čast i zadovoljstvo da je većina putnika za Brazil zasad potvrdila dolazak (nažalost, u sportu se uvijek mora računati i na višu silu) i na Poreč Major te da ćemo u Poreču imati mogućnost gledanja mečeva najboljih od najboljih u odbojci na pijesku. Ove godine još posebno nadahnutim predstojećim nastupima u Rio de Janeiru.

Za Poreč Major 2016. u muškoj konkurenciji, od onih koji će ove godine sudjelovati i na Olimpijskim igrama, najavljeni su - svjetski prvaci 2015. Alison Conte Cerutti i Bruno Oscar Schmidt i njihovi zemljaci Pedro Solberg Salgado i Evandro Gonçalves Oliveira Júnior, a Nizozemce će predstavljati prošlogodišnji pobjednici Poreč Majora Alexander Brouwer i Robert Meeuwsen te Reinder Nummerdor i Christiaan Varenhorst (prošlogodišnji četvrti s Poreč Majora). Dolaze u Poreč i vlasnici najsvježijeg zlata s turnira Swatch Beach Volleyball Major Seriesa, onog hamburškog – Amerikanci Nick Lucena i Phil Dalhausser i još jedan vrhunski tim iz SAD-a – Jake Gibb i Casey Patterson. Najavljeni Talijani za Poreč Major su novi europski prvaci Paolo Nicolai i Daniele Lupo kao i prošlogodišnji brončani Poreč Majora Alex Ranghieri i Adrian Carambula.

Poreč Major 2016. u svom sportskom kalendaru imaju upisan i brončani iz Hamburga – Rusi Konstantin Semenov i Viacheslav Krasilnikov, prošlogodišnji europski prvaci Latvijci Aleksandrs Samoilovs i Janis Smedins, a dolaze nam i odlični Španjolci Pablo Herrera Allepuz i Adrián Gavira Collado. Veselimo se u Poreču i popularnim Austrijancima Alexanderu Horstu i Clemensu Doppleru. Dolaze vrhunski odbojkaši na pijesku, nismo ni nabrojili sve timove spremne za Olimpijske igre koji će zasigurno zasjati u Poreču, ali za kraj najava upišimo još i Meksikance Juana Virgena i Lombarda Ontiverosa baš zbog toga što su svojim hamburškim nastupom na Swatch Beach Volleyball Major Seriesu uhvatili – “zadnji vlak” za Rio.

 

U Poreču nas očekuju i specijalno intrigantni mečevi dama koje se ove godine spremaju za odbojku na pijesku i na Olimpijskim igrama. Brazilke Larissa Franca i Talita Da Rocha Antunes u Poreč dolaze braniti prošlogodišnje zlato s Poreč Majora, a njihove zemljakinje, svjetske prvakinje 2015. Ágatha Bednarczuk Rippel i Bárbara Seixas de Freitas tražiti uzvrat od europskih prvakinja 2015. i 2016. Njemica Laure Ludwig i Kire Walkenhorst za “samo” srebro na Smart Majoru Hamburg. Njemačku žensku ekipu za Brazil predstavljat će i Karla Borger s Brittom Büthe.

U tom tako visoko rangiranom ženskom društvu odbojke na pijesku stižu i srebrne s prošlogodišnjeg Poreč Majora Kanađanke Sarah Pavan i Heather Bansley te njihove sunarodnjakinje Jamie Lynn Broder i Kristina Valjas koje su prošle godine u Poreču osvojile četvrto mjesto, kao i prošlogodišnje porečke brončane Australke
Louise Bawden i Taliqua Clancy. Kako sjajno igraju u Poreču će pokazati i Nizozemke Madelein Meppelink i Marleen Van Iersel, Talijanke Marta Menegatti i Viktoria Orsi Toth, Španjolke Liliana Fernández Steiner i Elsa Baquerizo McMIllan, Poljakinje Kinga Kołosińska i Monika Brzostek...

 

Nemojte propustiti sjajne mečeve Poreč Majora 2016. i unaprijed pogledati zvijezde Olimpijskih igara, a izvan terena se odlično zabaviti na popratnim događanjima.

Vidimo se na Poreč Majoru od 28. lipnja do 3. srpnja, see you @ the beach!

IN ITALIANO...