Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Fuškulin dobiva društveni dom

Fuškulin dobiva društveni dom

Fuškulin dobiva društveni dom Fuškulin dobiva društveni dom

Porečko naselje Fuškulin do kraja ove godine dobit će novoizgrađeni društveni dom i zgradu mjesnog odbora Fuškulin, što predstavlja nastavak aktivnosti Grada Poreča-Parenzo, kojoj je cilj u porečkim mjesnim odborima izgraditi prostore društvene namjene.

Dosadašnja iskustva s društvenim domovima u Varvarima i Baderni, a posebno s društvenim domom u Kukcima, koji je izgrađen uz veliku pomoć i  suradnju s mještanima i lokalnim donatorima, su odlična, a navedeni se domovi koriste u različite svrhe.

Energetski učinkovita zgrada društvenog doma u Fuškulinu gradit će se pokraj igrališta,  površine nešto veće od 1oo metara kvadratnih, s natkrivenim ulazom, dva ureda, velikom društvenom prostorijom s kaminom, čajnom kuhinjom te sanitarnim čvorom. Osim toga, izgradit će se i pristupni put te osigurati parkirna mjesta. Cilj je od društvenog doma učiniti prostor multifunkcionalne namjene, kao što je gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Edi Štifanić već ranije i najavio za ostale društvene domove.

- Naša je intencija da se taj prostori društvenih domova multifunkcionalno koriste za razne dječje radionice, rekreaciju, kako naših starijih sugrađana i sugrađanki, tako i onih mlađih, uz mogućnost postavljanja izložbi, održavanja seminara i sličnog. Imamo vrlo dobra slična iskustva u nekim našim drugim prigradskim naseljima kao što su Varvari i Baderna, gdje se prostori koriste baš u te namjene i imaju jako puno polaznika, kako djece, tako i starijih osoba.

 

IN ITALIANO...