Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Područna osnovna škola Nova Vas dobila energetski certifikat

Područna osnovna škola Nova Vas dobila energetski certifikat

Područna osnovna škola Nova Vas dobila energetski certifikat

Nakon što je nedavno proveden energetski pregled, te izrađen energetski certifikat za objekt područne osnovne škole Veli Maj, s krajem školske godine, ravnateljici Osnovne škole Poreč, Nadiji Kos, uručen je i energetski certifikat za objekt područne osnovne škole Nova Vas. Energetski pregled je provela, te energetski certifikat izradila tvrtka Radal d.o.o. iz Rijeke.

U ime voditelja projekta, certifikat je ravnateljici uručila direktorica  gradskog poduzeća Parentium d.o.o, Gordana Lalić.

Podsjetimo se, Grad Poreč – Parenzo i gradsko poduzeće Parentium kontinuirano rade na provedbi projekata energetske obnove koji će za direktnu posljedicu imati uštede u utrošku energije i energenata, a samim time i smanjenje emisija CO2, dajući prednost objektima u kojima sjedište imaju predškolske i školske ustanove.

Osim što je izrada energetskog certifikata za objekte javne namjene zakonska obveza, ona predstavlja prvi korak u provedbi pripremnih radnji za realizaciju projekata energetske obnove objekata prikazujući energetska svojstva zgrade, te predlažući energetski učinkovite i financijski isplative mjere i poboljšice, koje se dalje razrađuju kroz postupak izrade projektno – tehničke dokumentacije energetske obnove objekta.

Po uzoru na prošlu godinu, te, uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, uspješno provedeni projekt energetske obnove objekta područne osnovne škole Veli Maj, Grad Poreč je u proračunu za 2016. godinu osigurao sredstva za izradu projektno – tehničke dokumentacije energetske obnove objekta područne osnovne škole Nova Vas, te objekta dječjeg vrtića Radost I.

- Nažalost, Fonda ove godine nije objavio natječaje. Iako je prijavna dokumentacija gotovo u potpunosti spremna, bez komponente 40% sufinanciranja bespovratnim sredstvima koju je do sada osiguravao Fond, cjelokupna investicija pada na teret gradskog proračuna. Naravno, to ne znači da se navedeni projekti neće provoditi, već je samo pitanje intenziteta provedbe istih, koja će bez navedenog sufinanciranja biti nešto sporija od onoga što bismo željeli. Nastavit ćemo budno pratiti i koristiti sve dostupne mehanizme sufinanciranja, što nacionalnih, to fondova Europske unije, rekla je Lalić.

IN ITALIANO...