Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Koncertom 2Cellos otvoren najveći festival na otvorenom Poreč Open Air

Koncertom 2Cellos otvoren najveći festival na otvorenom Poreč Open Air

Koncertom 2Cellos otvoren najveći festival na otvorenom Poreč Open Air Koncertom 2Cellos otvoren najveći festival na otvorenom Poreč Open Air Koncertom 2Cellos otvoren najveći festival na otvorenom Poreč Open Air Koncertom 2Cellos otvoren najveći festival na otvorenom Poreč Open Air
- Turizam su ljudi, emocije i doživljaji, stoga vjerujem da će ovaj događaj značajno obogatiti našu ponudu i biti pokretač daljnjeg turističkog razvitka našeg grada, rekao je na otvorenju Poreč Open Air Festivala gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Edi Štifanić. Na svečanosti održanoj 9. lipnja 2016., na otoku Sv. Nikola službeno je otpočelo stotinu dana ljeta i ljetnih događanja u sklopu Festivala.

Značaj ovog festivala za predstojeću turističku sezonu potvrdili su svojim prisustvom i govorom, uz gradonačelnika i Valter Flego, istarski župan te Željko Kukurin, predsjednik uprave Valamar Rivijere, glavnog sponzora festivala Poreč Open Air.

Središnje događanje večeri bio je  nastup dua 2Cellos. U Poreč su došli nakon više od 40 koncerata u Sjevernoj Americi te rasprodanih koncerata u Parizu, Bruxellesu, Frankfurtu i Zürichu. Njihov je nastup na otoku Sveti Nikola dao izvrstan zamah prvom izdanju festivala Poreč Open Air, a obilježili su ga hitovi kao što su Whole Lotta Love vs Beethoven 5th Symphony te već kultni Thunderstruck. Uz njihov nastup, ništa manje nije oduševio ni uvodni atraktivni performans Lasermana koji je manipuliranjem laserskim zrakama uz prateću živopisnu glazbu okupljene goste oduševio.

Festival se nastavlja svakodnevnim zabavnim i edukativnim programom koji sadrži više od 100 događanja različitog karaktera sve do 10. rujna. Posjetitelji će tako moći svaki tjedan besplatno uživati u koncertima jazz i R&B glazbe, nastupima DJ-a, gledanju filmova pod zvijezdama, kazališnim predstavama te uličnim performansima. Poseban dio Poreč Opena Air festivala života su i veliki koncertni spektakli kao što je festival Rock Off 24. lipnja s nastupima Hladnog piva, popularnih zagrebačkih bendova Judette i Gretta te istarskog benda Barbari, a Porečani i gosti u njima će moći uživati besplatno. Oni željni plesnih ritmova svoje će mjesto naći na festivalu Club MTV Europe Summerblast koji će svoju svjetsku premijeru imati upravo u Poreču za vrijeme festivala Poreč Open Air 19. i 20. kolovoza te će se nastaviti i idućih godina i postati jedno od najznačajnijih glazbenih događanja u Europi. Dosad potvrđeni izvođači Zeds Dead, Steve Aoki, Jonas Blue te Example sigurno će privući veliki broj domaćih i inozemnih ljubitelja elektronskih i pop ritmova. Izvrstan zaključak cjelokupnom festivalu dat će jedan od naših najpopularnijih izvođača s uvijek atraktivnim nastupima uživo – Tony Cetinski. On će sa svojim bendom imati besplatan koncert 10. rujna koji će svima dati priliku da proslave uspješnu turističku sezonu i na pravi je način zaključe.

Cilj je festivala života glazbenim, kulturnim i uličnim događanjima dodatno obogatiti ponudu grada i omogućiti svim gostima i stanovnicima da dožive jedinstveni duh grada Poreča, a iza festivala stoji tvrtka Valamar Riviera, glavni sponzor partner, grad Poreč i Turistička zajednica grada Poreča, sponzori domaćini te organizator festivala, tvrtka MPG, kao i brojni drugi partneri i sponzori.

Program ovog središnjeg ljetnog događanja u Poreču dostupan je na http://www.porecopenair.com/, a svi zainteresirani mogu u potrazi za informacijama i novostima u programu festivala Poreč Open Air posjetiti i službenu Facebook stranicu festivala www.facebook.com/PorecOpenAirFestival.

IN ITALIANO...