Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Najavljen turnir Swatch Beach Volleyball Major Series - Poreč Major od 28. lipnja do 3. srpnja

Najavljen turnir Swatch Beach Volleyball Major Series - Poreč Major od 28. lipnja do 3. srpnja

Najavljen turnir Swatch Beach Volleyball Major Series - Poreč Major od 28. lipnja do 3. srpnja Najavljen turnir Swatch Beach Volleyball Major Series - Poreč Major od 28. lipnja do 3. srpnja
Prvi turnir Swatch Beach Volleyball Major Series u okviru FIVB World Toura (svjetskog turnira Međunarodne odbojkaške federacije) održan je 2015. godine, a prva mu je stanica bila u Poreču. Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg Poreč Majora, dodijeljena mu je i prestižna nagrada za turizam. Planovi za nadolazeću sezonu odbojke na pijesku su i više nego veliki, a ovogodišnji Poreč Major najavljen je od 28. lipnja do 3. srpnja.  

Swatch Beach Volleyball Major Series u Poreču prošle je godine zabilježio uspjeh iznad svih očekivanja. Za vrijeme trajanja turnira Poreč je posjetilo čak 62.000 posjetitelja koji su uživali u fantastičnom vremenu i uzbudljivoj, užarenoj atmosferi. Sve je bilo toliko sjajno da je novoutemeljenom turniru Swatch Beach Volleyball Major Series (zajedničkom projektu Hannesa Jagerhofera i Red Bulla) dodijeljena prestižna plaketa Turističke zajednice Istarske županije “Zlatna koza – Capra d'oro” za kategoriju Eventi.

Na prelijepoj istarskoj obali postavljen je centralni teren s kapacitetom 4000 mjesta na tribinama i 500 u VIP zoni, koji izgledom podsjeća na slavni centralni teren u Klagenfurtu am Wöthersee u Koruškoj prema kojem se ravnaju turniri u odbojci na pijesku širom svijeta.
Ekskluzivna VIP zona, najsuvremenija zona za igrače te interaktivni komercijalni prostor za posjetitelje samo su neki od elemenata ponude na centralnom terenu i oko njega. Uz turnir prošle je godine održan i niz popratnih događanja od kojih se neka ubrajaju u najistaknutije događaje ljeta, što svakako očekujemo i ove godine – i od sportskih i od popratnih događanja. Na dupkom punom centralnom terenu Poreč Majora osjećale su se nevjerojatno dobre vibracije sve do posljednje sekunde zadnjeg dana turnira.
Na najavnoj tiskovnoj konferenciji ovogodišnjeg Poreč Majora, održanoj 7. lipnja u Zagrebu ministar turizma Anton Kliman istaknuo je

- Hrvatsku svake godine posjećuje sve veći broj sportskih zaljubljenika i znatiželjnika, a upravo zato veliku pozornost posvećujemo gradnji imidža sportske destinacije. Vjerujem da će nakon prošlogodišnjeg uspješnog izdanja Poreč Majora, ove godine doći još više gostiju koji će moći uživati u ovom sportskom spektaklu, ali i brojnim zanimljivim ponudama i prekrasnoj prirodi koje Poreč, ali i čitava Hrvatska imaju i nude.

Gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Edi Štifanić nije skrivao zadovoljstvo postignutim na prošlogodišnjem Poreč Majoru:

- Prošle sam godine, prije prvog Poreč Majora istaknuo kako očekujem da će on, kao kombinacija sporta i zabave, sunca i mora, biti dobitna kombinacija za Poreč. Imamo bogatu sportsku infrastrukturu, sportski smo grad i zadovoljan sam što je prošlogodišnji Poreč Major postigao ovakav uspjeh. Gradonačelnik sam 11 godina i moram reći da su Porečani dosta kritični prema svom gradu, no svi su se složili da je Poreč Major prvorazredan događaj, da ga treba nastaviti i obogatiti svake godine. Grad je ove godine uložio 2 milijuna kuna u infrastrukturu, trafostanicu i sanitarne čvorove na Peškeri i moram pohvaliti sinergiju privatnog i javnog sektora na tom projektu, Valamar i Plavu lagunu, TZ-u Poreča, TZ-e okolnih mjesta koji su podržali projekt grada.

Glavni direktor tvrtke Beach Majors GmbH Hannes Jagerhofer bio je oduševljen pozitivno nabijenom energijom i atmosferom prošlogodišnjeg Poreč Majora:

- Svi me pitaju zašto sam odabrao Poreč kao mjesto održavanja turnira, a ja im kažem da samo pogledaju oko sebe jer je to, kao što možete i sami vidjeti, jedno od najljepših mjesta na svijetu. Poreč sa svojom jedinstvenom originalnošću predstavlja savršenu kulisu za turnir.
Veliko značenje Poreč Majora za promociju Poreča, Istre i Hrvatske istaknuo je Ratomir Ivičić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice:

- Manifestacije općenito predstavljaju važan segment turističke ponude svake zemlje pa tako i Hrvatske. Riječ je o odličnom proizvodu koji često predstavlja i glavni motiv dolaska u određenu destinaciju te sam siguran kako će upravo ovaj turnir ponoviti odlične prošlogodišnje rezultate i privući velik broj turista u Poreč. Turnir je važan i za Hrvatsku u cjelini koja je u svijetu sve poznatija i kao destinacija bogata kvalitetnim događanjima.
Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča, naglasio je još jednom važnost za Poreč:

- Poreč Major najznačajnija je manifestacija u destinaciji, ne samo zbog ostvarenja značajnog turističkog prometa već i zbog činjenice da donosi Poreču ogroman medijski prostor s glavnih emitivnih tržišta. Činjenica da Poreč postaje središte svjetske odbojke na pijesku imponira, ali i obvezuje da svake godine budemo još bolji. Slogan vizualnog identiteta “Ti nas upotpunjuješ” potvrđuje upravo veliki entuzijazam i sinergiju svih involviranih u turizam da našim gostima pružimo nezaboravne trenutke u Poreču.

Koliko je turnir važan za razvoj odbojke na pijesku u Hrvatskoj te odbojke općenito, komentirao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Zdeslav Barač: 

- Već drugu godinu, Swatch Beach Volleyball Major Series, zajedno s FIVB-om, odabrao je Hrvatsku i Poreč, za mjesto održavanja jednog od turnira svoje ekskluzivne svjetske serije. Priznanje je to za sve nas, ne samo zbog ljepota Hrvatske, već i zbog vrijednih ljudi koji svojim znanjem i vještinama ispunjavaju izazove organizacije tako velikog i zahtjevnog natjecanja.”    

Poreč Major najbogatiji je turnir po nagradnom fondu (800.000 američkih dolara) te na njega dolaze odbojkaši na pijesku iz cijelog svijeta uključujući svjetske i europske prvake i potencijalne osvajače zlatnih medalja na Ljetnim olimpijskim igrama, muške i ženske reprezentacije i druge.

In Italiano...