Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Gradonačelnik Štifanić: EU Projekt Poreč kapitalni, generacijski ali i civilizacijski projekt

Gradonačelnik Štifanić: EU Projekt Poreč kapitalni, generacijski ali i civilizacijski projekt

Na tiskovnoj konferenciji održanoj danas, 2. lipnja 2016., javnosti su se obratili gradonačelnik Grada Poreča-Parenzi Edi Štifanić, direktor Odvodnje Poreč d.o.o. Milan Laković te tehnički direktor  Srđan Mažar i iznijeli najnovije podatke o radovima na EU Projektu Poreč.

 Ovo je kapitalni, generacijski ali i civilizacijski projekt na kojem zasnivamo još bolju budućnost našeg grada. Ne samo da će, na kraju cijelog projekta, preko 6.000 stanovnika biti spojeno na kanalizaciju, već je on i poticaj investitorima, a prije svega privatnim iznajmljivačima i svim svima koji se bave turizmom, rekao je gradonačelnik Edi Štifanić, dodavši da je njegova uloga štititi i braniti interese građana koju su ga izabrali.

- Danas ovdje želim oštro osuditi svaki pokušaj politiziranja ovog projekta. Neke strančice nastoje ispolitizirati ovaj projekt zauzimajući medijski prostor, ali činjenice ih demantiraju, rekao je gradonačelnik. – Smatram da su svijest i saznanja građana o ovim javnim radovima i dobrobiti koju im donosi prilično snažna i zaista ne želim dozvoliti da ih se manipulira i koristi u jeftinim predizbornim kampanjama.

Gradonačelnik je također pozvao građane na strpljenje, i zahvalio na dosadašnjem razumijevanju.

– Ovaj projekt radimo za budućnost naše djece, za razvoj našeg turizma, za naše bolje uvjete života i poslovanja te lijepo molim da ne budemo kratkovidni i nestrpljivi te da izdržimo još ovo kratko vrijeme do okončanja radova., zaključio je Štifanić.

U svom obraćanju direktor Odvodnje, Milan Laković ponovio je kako se često zaboravlja da se radi o trenutno najvećem komunalnom projektu i takvom gradilištu u RH koji se realizira sa sredstvima EU i gdje se radovi odvijaju po planu, odobrenim dozvolama i predviđenim rokovima koji su strogo praćeni i kontrolirani od nadležnih tijela, što je velika odgovornost ali i posao koji Odvodnja Poreč obavlja kao primjer. Istaknuo je da će do konca lipnja biti gotovi svi radovi, a za jesen ostaje još samo jedan manji dio, tako da će cijeli projekt biti okončan do konca godine. Laković je pojasnio kako su financiranje projekta, baš kao i svi radovi, praćeni  gotovo svakodnevnim izviješćima od stručnjaka EU i Hrvatskih voda te da svako nepoštivanje ili kršenje rokova podliježe sankcijama koje nitko ne želi, a s obzirom na stupanj realizacije, očito je da to toga neće ni doći. Zamolio je građane za još malo strpljenja.

-  Ovo ulaganje od preko 60 milijuna eura svrstat će Poreč u gradove s preko 90% priključaka na kanalizaciju dok je u RH prosjek 45%  ili u Istri 55 % te da im ovaj projekt donosi neprocjenjivu dobrobit.

Tehnički direktor Odvodnje Srđan Mažar predočio je prisutnima i brojkama pojasnio obim obavljenog posla, sve gotove dionice te objavio rokove završetka pojedinih dijelova. U priloženom materijalu navedeni su dojmljivi podaci koji potvrđuju obim ovog značajnog projekta baš kao i svi problemi na koje se nailazilo tijekom izvođenja radova a koji su prouzročeni lošom pripremom koja je nastala prije nego je projekt preuzela Odvodnja Poreč.

Građani sve podatke  i dnevne promjene mogu pratiti na http://www.odvodnjaporec.hr/

In Italiano...

Dodatni materijali