Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Dovršen rotor u Vranićima

Dovršen rotor u Vranićima

Dovršen rotor u Vranićima Dovršen rotor u Vranićima

Na križanju Grožnjanske i Dalmatinske ulice s Primorskom u porečkom naselju Vranići jučer, 1. lipnja 2016., dovršena je izgradnja montažnog kružnog raskrižja, čime je na ovom frekventnom križanju povećana protočnost vozila i sigurnost svih sudionika u prometu, posebice djece koja tim raskrižjem prolaze iz pravca Vranići i Gulići u smjeru područne osnovne škole u Velom Maju.

Prilikom izgradnje montažnog rotora, sveukupnog promjera 29 metara, uredili su se i prilagodili postojeći nogostupi, a na pješačkim su prijelazima uređene i rampe za lakšu prohodnost invalidskih kolica i pješaka, dok je u Grožnjanskoj ulici označen i biciklistički prijelaz.

Kako bi se dodatno povećala sigurnost novog kružnog raskrižja, javna se rasvjeta dogradila i izmijenila, te prilagodila prometnici i nogostupu, čime je novoizgrađeno montažno kružno raskrižje kvalitetno osvijetljeno i dodatno osigurano.

Za navedene radove ishodovane su suglasnosti Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture te Županijske uprave za ceste, a radove je izvela tvrtka Đusto d.o.o. Poreč.

In Italiano...