Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Ispričana i košarkaška priča u dvorani Žatika - kosarka 01 Ispričana i košarkaška priča u dvorani Žatika - kosarka 02 Ispričana i košarkaška priča u dvorani Žatika - kosarka 03 Ispričana i košarkaška priča u dvorani Žatika - kosarka 04

Ispričana i košarkaška priča u dvorani Žatika

Nezapamćenu večer doživjeli su svi koji su prisustvovali urnebesnoj košarkaškoj utakmici između reprezentacije Hrvatske i Slovenije. Dvorana Žatika je 15. kolovoza bila dupkom puna.  3100 ljudi gromoglasno je navijalo za svoje ekipe. Početak utakmice – teren odlično osvijetljen i pripremljen, predstavljanje igrača, plesačice i breakdanceri. Sve je bilo vrhunski organizirano i od strane Hrvatskog košarkaškog saveza, Košarkaškog saveza Istarske županije, Košarkaškog kluba Poreč i Grada Poreča.

Utakmica je bila neizvjesna do samog kraja, što se može zaključiti i po rezultatima četvrtina Hrvatska – Slovenija 21 : 25, 18 : 19, 20 : 23 i 19 : 15. Hrvatska reprezentacija poražena je sa  4 koša razlike rezultatom 82:78. Unatoč rezultatu naša je ekipa teren napustila visoko uzdignuta čela, ispraćeni ovacijama gledatelja koji su cijelu utakmicu glasno navijali, stvorivši tako pravu sportsku atmosferu.

Nakon utakmice u press centru dvorane Žatika bila je održana tiskovna konferencija na kojoj su sudjelovali izbornici Jasmin Repeša i Jure Zdovc te igrači Marko Banić i Boštjan Nachbar.Čestitam reprezentaciji Slovenije na apsolutno zasluženoj pobjedi, djelovali su lakši, točniji i bili su brži. Ispred nas je teški posao, jer smo teški, kasnimo u obrani, imamo višak driblinga, a manjak dodavanja. To treba popraviti. Posebno treba obratiti pažnju na skokove, mislim da je statistika skokova jako u korist Slovenskih košarkaša. Zahvaljujem domaćinima i reprezentaciji Slovenije, posebno gradu Poreču za ovaj spektakl, rekao je izbornik Hrvatske reprezentacije Jasmin Repeša. Jure Zdovc se zahvalio na čestitkama i na odličnom gostoprimstvu. Hrvatska reprezentacija je bila odličan protivnik i ova utakmica nije bila laka, naglasio je slovenski izbornik.Na pitanje novinara o predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj, Repeša je odgovorio kako je to prvenstvo teže i od Olimpijade i od Svjetskog prvenstva jer tamo nema slabe ekipe, svi su jaki. Dodao je kako u Poljsku dolazi 9 ekipa sa istim ciljem, a to je da se plasira na Svjetsko prvenstvo.
Najviše koševa za Hrvatsku reprezentaciju dali su:  Roko Leno Ukić  21 koš, Marko Banić i Mario Kasun 12 koševa i Sandro Nicević 10 koševa, dok su u Slovenskoj reprezentaciji najbolji bili Erazem Lorbek 14 koševa, Jaka Lakovič 13, Samo Udrih 12, Boštjan Nachbar 10 i Jurica Golemac 8 koševa.
Ono što slijedi su pripreme za Evropsko prvenstvo u Poljskoj koje će se odigrati od 7. do 20. rujna.

U pred utakmici Županijske selekcije između Sjevera i Juga, pobjedu je odnio Sjever sa 8 koševa razlike. Konačni rezultat bio je 60:52.

Ovu je utakmicu publika odigrala zajedno sa igračima, koja ni jednom nije uvrijedila protivnika i koja je znala pljeskom nagraditi svaki napad i svaki potez obje reprezentacije. Tako je završena još jedna lijepa sportska priča. Poreč se probudio za još jedan sport. Ako je suditi po broju posjetitelja na dosadašnjim sportskim natjecanjima održanim u dvorani Žatika, Poreč je dokazao da ima dugu sportsku tradiciju i kulturu, obzirom da je pokazao da uz tenis iznimno cijeni i košarku i odlučan je u namjeri da vrlo skoro za ovakvu publiku priredi novi košarkaški spektakl.