Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Poreč: gradonačelnik se susreo s obrtnicima na Skupštini Udruženja obrtnika

Poreč: gradonačelnik se susreo s obrtnicima na Skupštini Udruženja obrtnika Poreč: gradonačelnik se susreo s obrtnicima na Skupštini Udruženja obrtnika
Izvješće o financijskom poslovanju Udruženja obrtnika za 2020. godinu, te izvješće o radu za isti period, jednoglasno su usvojeni na sinoćnjoj skupštini Udruženja obrtnika Poreč održanoj 06.04.2021. u dvorani Obrtničkog doma. Na sjednici je sudjelovalo 15 obrtnika, te porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

 

Gradonačelnik je ovom prilikom obrtnike podsjetio na aktivnosti koje Grad Poreč-Parenzo poduzima kako bi olakšao poslovanje obrtnicima i poduzetnicima, trenutno najviše u sklopu paketa mjera pomoći za gospodarstvo u krizi uzrokovanoj COVID pandemijom. Tu su između ostalog i nedavno objavljeni javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za obveznike poreza na korištenje javnih površina, kao i javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva u 2021. godini, koji se raspisuje svake godine.

 

Gradonačelnik Peršurić ovom je prilikom istaknuo kako su obrtnici i poduzetnici glavni pokretač razvoja našega grada, koji zapošljavaju veliki broj ljudi. - Baš zato mi je važno kroz razgovor s vama vidjeti gdje se, kako se i na koji način može maksimalno pomoći u poslovanju, daljnjem ulaganju i stvaranju novih radnih mjesta, posebno u ovako izazovnim vremenima, kazao je gradonačelnik.

 

Obrtnici su ovom prilikom iznijeli probleme s kojima se suočavaju u svakodnevnom poslovanju, u ingerenciji Grada Poreča, a gradonačelnik je pojasnio određene nejasnoće, te dodao da će Grad nastaviti kroz zajedničku suradnju, nastaviti u okviru svojih mogućnosti raditi na rješavanju poteškoća u poslovanju obrtnika.