Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Pridružite nam se u Poreču - gremo svi „Hoditi i zdravi biti“

Pridružite nam se u Poreču - gremo svi „Hoditi i zdravi biti“

Pozivamo građane Poreča i  Poreštine da nam se pridruže u aktivnosti pješačenja „Hoditi i zdravi biti“  u subotu, 30.travnja 2016., na prekrasnoj porečkoj šetnici od Uvale Peškera preko Lungomare do Općinskog suda i Plave lagune. Toga dana će istovremeno pješačiti građani u sedam istarskih gradova i to u Poreču, Puli, Umagu, Buzetu, Pazinu, Labinu i Rovinju u zajedničkoj objedinjenoj akciji „Zajedno s vama do zdravlja“ Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i istarskih gradova.

Ovom aktivnošću Istra simbolički šalje poruku kako je kretanje osobni ulog svake osobe u vlastito zdravlje.  Aktivnost hodanja, pješačenje  dokazano je jedna od najboljih zaštita krvožilnog sustava, utječe na regulaciju tjelesne težine zbog potrošnje unesenih dnevnih kalorija, utječe na regulaciju krvnog tlaka, šećera u krvi  te tako umanjuje  brojne rizike za zdravlje. U vrijeme sjedilačkog načina života već i djeca imaju sve učestalije problema sa krvožilnim sustavom, povišenim tlakom, prekomjernom težinom, nedovoljno razvijenim motoričkim vještinama! Stoga je naš najbolji izbor za zdravlje razvijati zdrave životne navike, a jedna od njih je hodanje!

Zato pozivamo sve građane - djecu, mlade, odrasle i starije - koji aktivno brinu o zdravlju i biraju zdrave životne navike, sve udruge i ustanove, da se pridruže ovoj organiziranoj akciji hodanja u Poreču koja postaje tradicionalna istarska akcija pješačenja za zdravlje.  Pješačit ćemo  uz tjelovježbu na prekrasnoj porečkoj šetnici koja je prilagođena svim uzrastima, a na kraju pješačenja u Plavoj laguni svi će se sudionici okrijepiti obrokom u prirodi.

Organizatorima akcije Zdravom gradu Poreč i Gradu Poreč-Parenzo  kao suorganizatori će se priključiti Dom za starije i nemoćne Poreč, Crveni križ Poreč i Udruga umirovljenika Galija Poreč.

Plan aktivnosti, 30.04.2016.

9.30  do 10.30h     okupljanje u Uvali Peškera

                            (registracija, poklon majica, mogućnost mjerenja tlaka, šećera u krvi…)

10.00  h                vježbe razgibavanja i zagrijavanja na otvorenom uz kineziologa i fizioterapeutkinju

10.30  h                start pješačenja preko Lungo mare i porečke Rive do Općinskog suda

11.00  h                Brulo, vježba na otvorenom uz kineziologa i fizioterapeutkinju

11.30  h                okupljanje na cilju u Plavoj laguni uz zdravu zakusku

                            zakuska uz grah i druženje svih sudionika)

12.15 h                 polazak, pješačenje natrag do Općinskog suda

13.00 h                 povratak do Općinskog suda

Za sve starije sudionike pješačenja i malu djecu (s roditeljima), za slučaj potrebe, VITA LEVA osigurava besplatnu vožnju turističkim vlakićem!  

Vaš Zdravi grad Poreč

In italiano...

Dodatni materijali