Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Poreč deveti u Hrvatskoj po broju poduzetnika - veliki broj njih sudjelovat će na Festivalu poduzetništva, obrta i OPG-ova

Poreč deveti u Hrvatskoj po broju poduzetnika - veliki broj njih sudjelovat će na Festivalu poduzetništva, obrta i OPG-ova

Poreč deveti u Hrvatskoj po broju poduzetnika - veliki broj njih sudjelovat će na Festivalu poduzetništva, obrta i OPG-ova Poreč deveti u Hrvatskoj po broju poduzetnika - veliki broj njih sudjelovat će na Festivalu poduzetništva, obrta i OPG-ova

S obzirom na to da aktualne brojke pozicioniraju Poreč kao deveti grad u Hrvatskoj po broju poduzetnika, koji sveukupno zapošljavaju blizu 7000 ljudi i time čine drugi grad u Istri po broju zaposlenih s najvećim padom nezaposlenosti – od veljače niži za čak 23,4 posto, Poslovni uzlet i Festival poduzetništva, obrtništva i OPG-ova predstavljaju idealnu priliku da porečki poduzetnici, obrtnici i vlasnici OPG-ova svoja poduzeća, radove i angažman predstave Porečankama i Porečanima, najavio je gradonačelnik Edi Štifanić, zajedno s pročelnicom UO za proračun i gospodarstvo Tatjanom Matošević i višom stručnom suradnicom za gospodarstvo Morenom Mičetić Fabić na konferenciji za novinare, održanoj danas, 25. travnja 2016. u Maloj vijećnici.

- Grad Poreč-Parenzo sustavno i planski radi na unapređenju poduzetničke i komunalne infrastrukture  kao temelja za razvoj poduzetništva u Poreču, te brojnim direktnim i indirektnim poticajnim mjerama potiče i podržava poduzetničke projekte,  rekao je gradonačelnik,  dodavši kako je u Strategiji gospodarskog razvoja Grada Poreča-Parenzo do 2020. vidljiva je jasna orijentacija na razvoj poduzetništva, te je to jedan od strateških razvojnih ciljeva.

- Između ostaloga, Strategijom su planirani projekti: Promocija kulture poduzetništva i samozapošljavanja putem organizacije „Festivala poduzetništva“, kreiranje i izvođenje programa cjeloživotnog obrazovanja u skladu sa potrebama i trendovima tržišta rada (naglasak na edukacijama „nepoduzetnika“ o poduzetništvu, edukacija poljoprivrednika i razvoj turističkih proizvoda događanja i kratkih odmora, dok je ova manifestacija doprinos ostvarenju spomenutih projekata.

6Pročelnica Matošević najavila je Poslovni uzlet Grada Poreča, koji će se održati u petak, 6. svibnja, u Teatrinu Zajednice Talijana.

- U jutarnjem dijelu bit će predstavljena uloga Grada Poreča-Parenzo u poticanju lokalnog poduzetništva te će uslijediti panel diskusija na temu „Od ideje do uspješnog biznisa – dobri primjeri iz prakse“, gdje će se čuti uspješne poduzetničke priče s područja Poreštine. U popodnevnom dijelu održat će se četiri zanimljive edukacije o pokretanju vlastitog biznisa, brendiranju poljoprivrednih proizvoda, oglašavanju na društvenim mrežama i primjeni NLP tehnike na putu prema uspjehu, rekla je Matošević, napomenuvši kako prijave za sudjelovanje pristižu iz cijele Istre, te je još jednom pozvala sve zainteresirane da se prijave na portalu poslovni.hr, koji je uz Poslovni dnevnik, Večernji list i 24sata suorganizator ove manifestacije.

Od podneva će se, istoga dana, održati , po prvi put u Istri,  Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova „Moja poduzetna Hrvatska“, na kojem će izlagati čak tridesetak izlagača iz cijele Istre i šire.

-  Od 13 do 14 sati održat će se kulinarske radionice za djecu, uz istovremeni glazbeno-scenski program, tijekom kojih će porečki osnovnoškolci naučiti kako pripremiti zdravu školsku marendu. U 19 sati građani će moći uživati u kulinarskom showu Majstora kuhara Branka Ognjenovića koji će pripremiti poseban specijalitet – pureći žgvacet sa fužima, a koji će se besplatno podijeliti posjetiteljima Festivala, najavila je viša stručna suradnica za gospodarstvo Morena Mičetić Fabić.

- Od 21 sat sve prisutne će koncertom zabavljati Ivan Zak koji je i zaštitno lice zabavnog dijela Festivala poduzetništva, obrta i OPG-ova „Moja poduzetna Hrvatska“, rekla je Mičetić Fabić i pozvala sve da dođu i podrže lokalne poduzetnike, obrtnike i OPG-ove.

In italiano...