Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Porečki onsovnoškolci na projekciji filma "Živim život bez nasilja"

Porečki onsovnoškolci na projekciji filma "Živim život bez nasilja"

Policijska uprava istarska i dalje provodi aktivnosti prikazivanja preventivno edukativnog filma „Živim život bez nasilja“ i u drugim gradovima Istre pa je tako u četvrtak, 21.travnja 2016., film prikazan u Kazališnoj-kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč za učenike 7. i 8. razreda Osnovne škole Poreč i Talijanske osnovne škole  „Bernardo Parentin“.    

Promociju filma organizirala je PP Poreč pod pokroviteljstvom Grada Poreča-Parenzo i u suradnji s Vijećem za komunalnu prevenciju Grada Poreč, Ustanovom Zdravi grad Poreč, Pučkim otvorenim učilištem Poreč te djelatnicima škola.    

U uvodnom dijelu prisutnima se obratio policijski službenik za prevenciju PP Poreč, Miler Terzić, koji je ukazao da nasilje nije prihvatljivo ponašanje, osuđujući svaki oblik nasilja i da se svi moramo boriti protiv svakog oblika nasilja kako bi život u zajednici bio bolji i ljepši. Istaknuo da je film posvećen Miroslavu Tunjiću, sedamnaestogodišnjaku kojeg su 14. studenog 2010. godine pretukla dva mladića. Od zadobivenih ozljeda, Miroslav je preminuo, ali da je film posvećen i  svim drugim djevojčicama i dječacima koji su bili žrtve nasilja.    Također je naglasio da će svi prisutni u dvorani nakon pogledanog filma izaći obogaćeni novim iskustvima, a što je bilo vidljivo i po pozitivnim dojmovima i reakcijama djece te svih drugih nazočnih nakon završetka filma. 

In Italiano...