Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Svjetski dan zdravlja 7.travnja u Poreču i u svijetu!

Svjetski dan zdravlja 7.travnja u Poreču i u svijetu!

Svjetski dan zdravlja,  7. travnja, posvećen je osnivanju Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) te skreće pozornost na određene rizike za zdravlje i značaj odgovorne brige za zdravlje ljudi. Obilježava se u državama i gradovima svijeta, posebno u zdravim gradovima, jer su zdravi gradovi osmišljen projekt SZO-e za očuvanje i unapređenje zdravlja svih građana u zajednici i šire.

Svake godine Svjetski dan zdravlja posvećen je određenoj zdravstvenoj temi s odabranim sloganom  i uvijek je to tema koja je aktualna u globalnim razmjerima i  značajna za zdravlje čovječanstva. Centralna tema Svjetskog dana zdravlja 2016.  je ponovno „Visok krvni tlak“  zbog iznimnog rizika kojeg visok krvni tlak, zvan i „tihi ubojica“, uzrokuje! Svaka treća osoba u našoj županiji boluje od visokog krvnog tlaka, a najbolja prevencija visokog tlaka su zdrava prehrana i kretanje. Kako je rekao Hipokrat :“ Ako bismo svakom pojedincu mogli odrediti odgovarajuću količinu hrane i vježbi, ni previše, ni premalo, pronašli bi najsigurniji put do zdravlja.“  

Teme i rizici za zdravlje, kojima se posvećuje Svjetski dan zdravlja, uvijek ukazuju na vrijednost zdravlja za svakog čovjeka,ističu društvenu odgovornost država i gradova za zdravlje svih svojih stanovnika te naglašavaju osobnu odgovornost svakog čovjeka za očuvanje zdravlja. Svaki rizik kojemu je posvećen aktualni Svjetski dan zdravlja ne umanjuje sve druge rizike za zdravlje ljudi, koji se ističu kroz godine, nego samo ukazuje na činjenicu da ljudsko zdravlje može biti višestruko ugroženo te da nam je najvrjednije osobno opredjeljenje i najbolji izbor  – ČUVATI SVOJE ZDRAVLJE!  

Zdravi grad Poreč, stoga, današnjom emisijom na Radio Centru Poreč u 13.30 sati skreće pozornost na zdrave životne navike, razvijanje pozitivne pozitivne ovisnosti o kretanju i čuvanje zdravlja. Također, poziva građane, odnosno čitave obitelji, na Obiteljsku biciklijadu, u nedjelju,10.4.2016., jer je aktivno rekreativno kretanje jedan od najboljih izbora za zdravlje svih generacija građana!  

Povodom Svjetskog dana  zdravlja svim građanima/kama Poreča želimo zdrav život i dobro zdravlje!  

Zdravi grad Poreč

In Italiano...