Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Šest novih kompleta podzemnih spremnika od danas u Poreču

Šest novih kompleta podzemnih spremnika od danas u Poreču

Usluga Poreč d.o.o. u užem centru grada Poreča postavlja šest novih kompleta podzemnih spremnika, ukupne zapremnine  4 400 litara. Postavljanje spremnika počinje danas, 5. travnja 2016. godine u Kandlerovoj ulici, Turističkoj ulici, Marini Poreč, naselju Balota, Ulici J. Šurana i Ulici V. Gortana, te će za vrijeme trajanja radova promet na tim lokacijama biti usporen ili zatvoren, pa se ovim putem mole svi građani za strpljenje. Ukupna vrijednost ove hvalevrijedne investicije je 800.000,00 kn, a 40% nabave spremnika financirano je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.  

Ekologija i održivost sve su češći faktori na koje se mora računati kako bi živjeli bolje i zdravije, te se s tim ciljem nastavlja zamjena uobičajenih zelenih spremnika za otpad podzemnim spremnicima. Prednosti ovakvog načina zbrinjavanja otpada su mnogobrojne -otpad se zbrinjava ispod razine zemlje gdje je niža temperatura, a osim veće ekološke prihvatljivosti, podzemni spremnici su izrazito funkcionalni i estetski prikladniji, posebice jer je grad Poreč turističko mjesto. S ulica će nestati glomazni kontejneri, neugodni mirisi, riješit će se i problem pomicanja kontejnera, što zbog vjetra, što zbog ljudskog faktora, a odlaganje otpada diže se na viši higijenski nivo.

Svaki se pojedini komplet sastoji od četiri odvojena spremnika, a vrsta otpada koja se odlaže prilagodit će se potrebama lokacije na kojoj se postavljaju. Napominje se da su otvori podzemnih spremnika manji od otvora spremnika na koje smo navikli, pa se mole građani da otpad odlažu u vrećicama ukupne zapremnine do 60 litara i da se kartonske kutije stisnu ili rastave kako bi zauzele što manje mjesta. 

I ovog puta komunalno društvo Usluga Poreč d.o.o. prepoznalo je da se ekonomska i ekološka održivost mogu uskladiti i da gospodarski napredak ujedno može za sobom povući i onaj ekološki.

Usluga Poreč d.o.o.

In Italiano...