Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Gradonačelnik podigao Plavu zastavu

Na plaži hotela Laguna Materada, danas je gradonačelnik Edi Štifanić podigao prestižnu Plavu zastavu, koja simbolizira očuvan okoliš i pažnju koju čovjek posvećuje prirodi kao i sigurnosti kupanja i boravka na plaži.

„Plava zastava jedan je od temeljnih orijentira brojnim turistima prilikom odabira destinacije za odmor“, kazao je među ostalima gradonačelnik, ističući da je dobivanje Plave zastave simbol ekološke i turističke kvalitete.

Na gradonačelnika se u ime Udruge „Lijepa naša“ nadovezao Ante Kutle, nositelj projekta Plava zastava, složivši se da je Plava zastava turistička marka po kojoj gosti i odabiru Poreč za svoj odmor. Također je naglasio kako je Poreč prijestolnica hrvatskog turizma, te glavni i grad s najviše Plavih zastava ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu.

Mnogim Porečanima, turistima, predstavnicima javnih djelatnosti obratili su se i predsjednik Uprave Plave Lagune Neven Staver, predsjednik Uprave Riviere Poreč Veljko Ostojić te direktor Turističke zajednice Nenad Velenik. Predsjednik uprave Plave Lagune Neven Staver zahvalio se svima koji su došli na ovu svečanost te istaknuo kako će i ubuduće utjecati na povećanje ekoloških vrijednosti. Kazao je kako su iznimno ponosni što je plaža hotela Laguna Materada dobila srebrnu plaketu za 10. godinu sudjelovanja u programu Plava zastava.

Na području grada Poreča danas će se zavijoriti 21 Plava zastava od kojih 3 na plažama kojima gospodari grad Poreč, 8 na plažama Riviere i 9 na plažama Plave lagune. Plava zastava za marine dodjeljuje se ove godine marini Parentium. Plava zastava za plaže i marine je međunarodna ekološka nagrada koju dodjeljuje Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (FEE), a ove godine obilježava 12. obljetnicu u Hrvatskoj, a 11. obljetnicu u Plavoj laguni.

Podizanje Plave zastave bilo je još svečanije uz pratnju Porečkih delfina, plesne skupine Freedom i mališana iz DND-a Poreč te uz prisustvo vijećnika Grada Poreča, djelatnika i direktora porečkih hotela, te porečkih gostiju koji su se zatekli na plaži hotela Laguna Materada.