Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Europsko prvenstvo veterana u stolnom tenisu 2009 za tri dana

Tri dana uoči početka natjecanja, u petak, 12. lipnja održana je i posljednja konferencija za novinare povodom Europskog prvenstva veterana u stolnom tenisu, kojem će od 15. do 20. lipnja Poreč biti domaćin.

Na konferenciji su sudjelovali Predsjednik organizacijskog odbora EVTTC-a, gospodin Ivo Goran Munivrana; direktor turnira, godspodin Viktor Vetturelli; direktor regionalnog tour operatora Uniline d.o.o., gospodin Boris Žgomba; gradonačelnik Poreča, godspodin Edi Štifanić, te dopredsjednik Europske stolnoteniske federacije (ETTU), gospodin Eberhard Scholer.

- Kao i za hrvatski sport i turizam, ovo prvenstvo je vrlo važno i za sam Grad Poreč. Ono što se nekoć smatralo prvenstvom „čudaka“ danas je postao vrlo značajan događaj za kojeg postoji ne samo veliki interes već je i vrlo ozbiljno shvaćen. Europsko prvenstvo veterana je postalo dio današnjeg žvota, te uz njegovu organizaciju ide sve ono šo ide i uz profesionalno prvenstvo –objasnio je predsjednik Organizacijskog odbora EVTTC-a, Ivo Goran Munivrana, te dodao:

- U početku natječaja za domaćnstvo, EP u Poreč je djelovalo kao iluzija, no zahvaljujući gradonačelniku Grada Poreča, gospodinu Ediju Šifanić koji je prepoznao vrijednost EP-a, dobili smo organizaciju, te se nadam da ćmo uspješo dovesti prvenstvo do kraja.

U početku natječja za domaćnstvo, EP u Poreč je djelovalo kao iluzija, no zahvaljujući gradonačelniku Grada Poreča, gospodinu Ediju Šifanić koji je prepoznao vrijednost EP-a, dobili smo organizaciju, te se nadam da ćmo uspješo dovesti prvenstvo do kraja.

U sličom tonu nastavio je i gradonačlnik Poreč, Edi Šifanić - Kada smo na Svjetskom prvenstvu u Zagrebu razgovarali s predsjednikom ETTU-a, Stefanom Bosijem, o organizaciji Europskog prvenstva veterana u Poreč, rekao nam je kako je ova organizacija puno teža od one Svjetskog prvenstva profesionalaca. No, ja sam siguran da će biti na visokom nivou. Cilj nam je promovirati Poreč te želimo da gosti odu kući s odličim dojmovima. Osim toga, nakon natjecanja, Poreču ostaje 50 stolova za stolni tenis, što znači da će biti u mogućnosti organizirati i druga stolnoteniska natjecanja –rekao je gospodin Šifanić

Valja napomenuti da je Europsko prvenstvo u Poreč najmasovnije do sada, te je prijavljeno 2.500 natjecatelja, uz koje dolazi i oko 500 pratećh osoba. Nadalje, podsjetimo da se natjecanje održva u čtiri dvorane –Žtika, Diamant, Veli Jož i Intersport. Dakle, kako bi se natjecatelji šo lakš snaši u Poreč, te stigli od hotela do sportskih dvorana pobrinuti ć se Uniline. - Naš područe je logistika, šo se odnosi na transport, smješaj, kao i na jošneke ponude kao šo su izleti. Smatramo da EP veterana ima veliku turističu i marketinšu vrijednost, te smo sigurni da ovo nije posljednji projekt na kojem ćemo suranivati s HSTS-om i firmom CiV savjetovanje –dodao je direktor Unilinea, Boris Žomba. Priličo zadovoljan s dosad vinenim bio je i dopredsjednik ETTU-a, Eberhard Scholer. Kao

osoba koja je i sama proša brojna prvenstva, kako profesionalna tako i veteranska, Scholer zna da je organizacija jedne ovakve manifestacije vrlo zahtjevna. - Bio sam malo skeptičan uoči dolaska u Poreč no sada kada sam vidio dvorane i grad, uvjeren sam da će se sudionicima svidjeti. Dvorane su dobre, vrijeme je lijepo i okoliš je predivan, tako da sam uvjeren da će svi biti zadovoljni –zaključo je Scholer.