Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Izražen interes za novu kreditnu liniju pomoći porečkim poduzetnicima, na raspolaganju još 24,7 milijuna kuna

Izražen interes za novu kreditnu liniju pomoći porečkim poduzetnicima, na raspolaganju još 24,7 milijuna kuna

Poreč, 07.01.2021.   Nakon što je sredinom listopada 2020. godine aktivirana u Istarskoj županiji nova i najizdašnija do sada kreditna linija u suradnji Istarske županije, gradova Buje-Buie, Buzet, Labin, Novigrad-Cittanova, Pazin, Pula-Pola, Poreč-Parenzo, Rovinj-Rovigno, Vodnjan-Dignano i Umag-Umago, poslovnih banaka, HBOR-a te Istarske razvojne agencije, do danas je prihvaćeno 275 kreditnih zahtjeva ukupnog iznosa preko 160 milijuna kuna. Povjerenstvo za dodjelu poduzetničkih kredita utvrdilo je da je od otvaranja kreditne linije s područja Grada Poreča do sada prihvaćeno preko 25,2 milijuna kuna kreditnih zahtjeva od čega se 18,6 milijuna kuna odnosi na ulaganje u nove investicije, dok je za trajna obrtna sredstva prihvaćeno 6,6 milijuna kuna.

Prihvaćeno je tako ukupno 36 zahtjeva s područja našeg grada, prvenstveno u područjima djelatnosti stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti (8 zahtjeva), djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane (8 zahtjeva), trgovine na veliko i malo: popravak motornih vozila i motocikala (6 zahtjeva), te uslužne djelatnosti (5 zahtjeva), prerađivačke industrije, građevinarstva i prijevoza i skladištenja po 3 zahtjeva.

- Većina dodijeljenih kredita na području Poreča odnosi na investicijske kredite. To znači da unatoč ovoj teškoj situaciji, naši poduzetnici pokreću dugoročne investicijske projekte, nastavljaju ulagati u naš grad, a mi smo im podrška u tome u vidu sufinanciranja kamate na kredit. Vjerujem da će svim porečkim poduzetnicima kojima su odobreni krediti, ne samo investicijski nego i krediti za obrtna sredstva, ova podrška Grada pomoći u njihovoj prilagodbi novim gospodarskim i društvenim okolnostima, te planovima za daljnji razvoj poslovanja., napominju iz gradskog Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo.

Kako je ovogodišnja, 17. kreditna linija najizdašnija do sada, s ukupnim kreditnim potencijalom od 410 milijuna kuna, porečkim je poduzetnicima još uvijek na raspolaganju gotovo 24,7 milijuna kuna, a kreditna linija će biti otvorena do iskorištenja predviđenog kreditnog potencijala.

IN ITALIANO...