Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Poreč u samom vrhu gradova koji ulažu u mlade obitelji i predškolsko obrazovanje

Poreč u samom vrhu gradova koji ulažu u mlade obitelji i predškolsko obrazovanje

S 992,73 kune po glavi stanovnika, Grad Poreč-Parenzo pozicionirao se kao prvi grad u Istri te peti u Hrvatskoj po izdvajanju za predškolsko obrazovanje svojih najmlađih sugrađana, pokazalo je istraživanje koje je proveo portal Gradonačelnik.hr.

Obzirom da su vrtići, odnosno predškolski odgoj obveza i domena lokalne samouprave, analitičari gradonačelnik.hr-a istražili su koji gradovi u Hrvatskoj najviše brinu o svojim mladim obiteljima. Tako, prema podacima Ministarstva financija, izdvajanje od 992,73 kune per capita smjestilo je Poreč na peto mjesto u Hrvatskoj, uz Vis, Krk, Jastrebarsko i Zagreb, dok slijede Umag, Novigrad, Velika Gorica, Pazin i Buje. Čak polovinu od top deset liste po per capita kriteriju čine istarski gradovi, između kojih Poreč izdvaja najviše.

- Drago mi je što je ovo još jedna u nizu potvrda naših ulaganja i poticanja mladih obitelji, djece i mladih u Poreču, s ciljem stvaranja grada koji će biti po mjeri svih građana. Ovi rezultati su daljnji poticaj našim projektima i razmišljanjima o Poreču kao takvom gradu, izjavio je povodom analize podataka Ministarstva financija gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Edi Štifanić.

Konačni dugoročni cilj Grada Poreča-Parenzo je kontinuirano povećanje kapaciteta predškolskih ustanova, kako bi se i u narednom periodu moglo zadovoljiti sve potrebe za upisom djece predškolskog uzrasta u predškolske ustanove. Osim vlastitih kapaciteta, Grad je sklopio i partnerstvo s privatnim predškolskim ustanovama, u kojima sufinancira boravak djece u istom omjeru kao i u vlastitim vrtićima.

Prema pokazateljima dobivenim nakon provedenih jedinstvenih upisa u protekle dvije pedagoške godine, Grad Poreč-Parenzo u cijelosti zadovoljava potrebe roditelja postojećim brojem mjesta za djecu predškolskog uzrasta za smještaj, pritom poštivajući sve normative propisane Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju.

Cijeli članak s portala gradonacelnik.hr pročitajte OVDJE.  

In Italiano...