Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
IN MEMORIAM prof.dr.sc. Slobodan Lang

IN MEMORIAM prof.dr.sc. Slobodan Lang

IN MEMORIAM prof.dr.sc. Slobodan Lang

Dr. Slobodan Lang bio je liječnik, psihijatar, znanstvenik zavidne i bogate znanstveničke karijere, humanitarac, profesor na Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar i na mostarskom Medicinskom fakultetu, u uredništvu hrvatskog časopisa Croatian Medical Journal, član uglednih inozemnih liječničkih udruženja. Pokrenuo je Prvi hrvatski kongres preventivne medicine,  osnovao je Hrvatski časopis za javno zdravstvo, kojeg je uređivao . Jedan je od najzaslužnijih osnivača Hrvatske mreže zdravih gradova i njen dugogodišnji predsjednik.  

Čovjek koji je Hrvatsku mrežu zdravih gradova uveo u sam vrh europske mreže zdravih gradova.  Za sve koji su ga znali bio je poseban čovjek  širokih obzora,  učitelj, vizionar, motivator, neumorni zagovarač pravde, hrabrosti, humanosti i nadasve čovječnosti  ... jedan od najistaknutijih hrvatskih humanitaraca na djelu!  

Prisjećamo se i njegova počasnog i radnog gostovanja Poreču, na godišnjoj konferenciji Hrvatske mreže zdravih gradova u našem gradu 2009., energije i poticaja koji nam je davao tada i svih ovih godina suradnje uvažavajući i cijeneći napore našeg grada i projektnog tima Zdravog  grada Poreč u brizi za zdravlje i socijalno blagostanje. Odzvanjat će dugo njegove rečenice „ ..gdje ste moji Porečani, mogli bismo osmisliti novi projekt ..znam da ste uvijek spremni“… i naravno iz te bi rečenice uvijek nastalo nešto novo, nešto dobro, nešto duboko humano i usmjereno ljudima ne samo za nas nego za čitav hrvatski kontekst.  

Pridružujemo se stoga riječima naše kolegice, prijateljice  i dugogodišnje suradnice, koordinatorice Zdravog grada Metković , dr. Asje Cvitanović,  … riječima koje su u naletu emocija, jučer kada dr. Lang preminuo,  preplavile Hrvatsku mrežu zdravih gradova tiho i dostojanstveno , a glase … „doviđenja učitelju…“.  

Zdravi grad Poreč