Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Prošireno groblje u Baderni - baderna goblje 05 Prošireno groblje u Baderni - baderna goblje 06 Prošireno groblje u Baderni - baderna goblje 06a Prošireno groblje u Baderni - baderna goblje 07

Prošireno groblje u Baderni

Gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić i predsjednik Mjesnog odbora Baderne Petar Banko jučer su simboličnim rezanjem vrpce svečano otvorili novi, prošireni, dio mjesnog groblja u Baderni.

Predsjednik MO Baderne se u ime mještana zahvalio grdaonačelniku Štifaniću, Upravnom odjelu za komunalni sustav Grada Poreča, arhitektonskom studiju Kostrenčić i Krebel – arhitekti d.o.o. iz Zagreba,te poduzeću REX inženjering i zaštita okoliša d.o.o. iz Poreča kojem je povjeren nadzor.

Grad Poreč ne zaboravlja vanjske mjesne odbore za koje postoje posebni programi prilagođeni njihovim potrebama, rekao je gradonačelnik Štifanić istaknuvši važnost groblja obzirom da je to mjesto najdubljih ljudskih emocija, sjete i uspomena.Novi, prošireni dio mjesnog groblja u Baderni je blagoslovio župnik Stipan Bošnjak.


Zahvat na proširenju groblja u Baderni izveden je sjeverozapadno u odnosu na postojeće groblje, na način da postojeći i novi dio groblja čine jednu funkcionalnu cjelinu. Proširenjem, kapacitet groblja povećan je za 231 grobno mjesto i 24 grobnice, a površina novog dijela groblja je 1413 m2.

Izgrađeno je 13 armirano-betonskih, vodonepropusnih grobnica (11 grobnica za 6 i 13 grobnica za 3 ukopna mjesta). Neto dimenzija grobnica je 120 x 240 cm (za 3 mjesta) i 170 x 240 cm (za 6 mjesta). Ukupna predviđena dimenzija grobnih mjesta je 130 x 250 cm.Glavne komunikacije po groblju formirane su opločenjem tlakovcem, a neposredno između grobnih polja, komunikacija se odvija po šljunčanim stazama.

Dio građevinske čestice prema sjeveroistoku, koji nije zahvaćen zidom, uređen je kao zelena površina, a zapadni dio na kome je locirana mrtvačnica, uređen je hortikulturno te je u jednom dijelu opločena hodna staza kao komunikacija prema groblju i prometnoj površini. Novom dijelu groblja može se pristupiti i preko postojećeg groblja. Ukupna vrijednost zahvata iznosila je 1.500.000,00 kuna.